Skip to content

VERWERK & HERSTEL

Verwerk & herstel je geboorte-ervaring en geef geboortetrauma geen kans. Jouw gevoelsleven mag terug gaan stromen.

Wat houdt het hersteltraject in?

Het herstelgesprek is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om enerzijds te herstellen van een geboortetrauma, maar anderzijds ook om je geboorte-ervaring te verwerken. Tijdens het gesprek word je door middel van visualisatie in verbinding gebracht met je emotionele brein en innerlijke kracht. Het is een omgevingstherapie waarbij je stresssysteem tot rust kan komen, wat alle organen en systemen positief beïnvloedt. Hiermee worden je natuurlijke capaciteiten tot herstel weer aangesproken en kan er weer balans komen in je (gevoels)leven.

Het herstelgesprek is een omgevingstherapie, wat gunstige veranderingen teweegbrengt in hersenfuncties.

Meestal kunnen in één of twee gesprekken de klachten verdwijnen en zul jij je beter gaan voelen. Tijdens het gesprek kunnen de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dit kan in een paar weken tijd verder verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

De hersteltherapie is heel moedervriendelijk en werkt effectief.

van disconnectie terug naar connectie

Tijdens het herstelgesprek krijg jij de gelegenheid om te verbeelden en vertellen hoe je het had gewild dat het was gegaan.

Je wordt uitgenodigd te beginnen op een punt waar alles nog goed voelde, volledig in je lichaam te zakken en te volgen wat goed voelt. Deze verbeeldingsreis, waarbij continue de verbinding met het lichaam wordt gemaakt, zorgt ervoor dat op een celniveau alsnog het moederbrein haar werk kan doen. Het moederprogramma wat toen al klaar lag om aangezet te worden (maar werd geblokkeerd), krijgt nu de kans om alsnog af te spelen. 

In de praktijk zien we dat een geboortetrauma vaak als een soort katalysator werkt. Door de jaren heen worden blokkades opgestapeld en in het lichaam opgeslagen, om dan tijdens zo’n kwetsbaar moment zoals een bevalling, tot uiting te komen. 

Het herstellen van je geboortetrauma is vaak het begin. Het brengt je naar een dieper bewustzijn. Waar je ook andere trauma’s kan tegenkomen, bvb uit je kindertijd. Tijdens een herstelgesprek krijg je ruimte om ongestoord je verlangen & lichaam te volgen. Je moederbrein weet het & wordt niet verstoord. 

Om in verbinding te komen met jezelf, moet het weer stromen. Ik heb vertrouwen in jouw zelfherstellend vermogen… heb jij dat ook?

Het verwerken van je

geboorte-ervaring

is een basis zelfzorg-element voor alle moeders. Het is een vast onderdeel uit Circle of Care, maar Momcare ziet de noodzaak hier voor elke moeder. Hoe sneller je deze zelfzorg inzet, hoe effectiever het resultaat op je emotionele gezondheid & je herstelproces.

Want laten we eerlijk zijn. Een geboorte-ervaring loopt vaak anders dan je misschien had verwacht of gehoopt. Er zijn altijd wel elementen uit te halen die verwerkt & geheeld mogen worden. Het is belangrijk dat dat kan én mag.

We bekrachtigen het positieve & we verwerken het negatieve uit je volledige ervaring. Dit doen we aan de hand van verschillende statements. Zo krijgen we grip op jouw geboortetevredenheid, zodat je in rust & vertrouwen je herstelperiode verder kan ingaan. 

Op korte termijn zal je gezondheidsvoordelen ervaren in verbinding met jezelf én in verbinding met je kindje. Op lange termijn zorg je ervoor dat blokkades & geboortetrauma’s geen ruimte krijgen om zich verder op te stapelen. 

jouw investering

Het volledige hersteltraject met drie contactmomenten bedraagt 465 € (inclusief btw). Bij betaling kan je kiezen voor betaling in termijnen of in één keer.

Let's talk care

Vind je het toch eerder spannend allemaal? Stuur gerust een mailtje naar nadine@momcare.be om je vraag te stellen.

De weg naar momcare

Voelt dit als een fijne samenwerking voor jou? Boek jouw hersteltraject dan via de website. Na betaling krijg je meteen toegang tot de agenda en kan je het Herstelgesprek inplannen. Het herstelgesprek vindt plaats in de praktijkruimte in Antwerpen en duurt 1,5u - 2u.

Evaluatie

Er zijn twee evaluatiemomenten voorzien in het hersteltraject zodat we jouw prognose goed kunnen opvolgen. De evaluatiemomenten zijn om de drie weken (ongeveer) en doen we online via Zoom. De afspraak kan je telkens opnieuw zelf naar wens inplannen via de online agenda.

na dit traject

Het herstel kan leiden naar diepere lagen in jezelf die duidelijker voelbaar worden. Verdere ondersteuning van Momcare is mogelijk volgens hetzelfde drie maandentraject principe & tegen hetzelfde tarief. Daarnaast is het mogelijk om in te stromen in het Circle of Care traject. Boek een online kennismaking om dit samen te bespreken.

Verlies & Je verloren kind

Geboortetrauma gaat gepaard met verlies. Verlies van gezondheid, verlies van gezonde intieme relatie, verlies van werk, verlies van toekomstplannen, verlies van weerbaarheid. Maar bovenal gaat het gepaard met verlies van zelfzorg & verlies van hulpaanvaarding.

Maar wat kan Momcare doen bij het verlies van een (ongeboren) kindje?

 De hersteltherapie is heel geschikt als jij graag begeleiding wenst na verlies & inadequate rouw van je verloren kindje.

Zo kan jij alsnog gehoor geven aan de realiteit van het verlies en waardig & bewust afscheid nemen. Deze therapie geeft jou de ruimte om je gevoelens en gedachtes te uiten, zoals jij dat wilt. De oplossingsgerichte benadering van deze therapie draagt bij tot breinactivatie, stressreductie & herstel. 

Je creëert alsnog de verbondenheid met je kind, vanuit je moederbrein die destijds werd gevormd onder invloed van de hormonen je kind

Een geliefd onderdeel van je leven is ten einde. Bewust & waardig afscheid nemen is belangrijk zodat je kan overgaan naar een nieuw levenshoofdstuk met herinneringen aan het oude

"Je werk is zo waardevol"

Wat andere vrouwen over Momcare en de hersteltherapie vertellen, ontdek je hier.

Opleiding tot Geboortetrauma Consulent & Therapeut werd gevolgd bij De Geboortespecialist. De privacyverklaring lees je hier.

MOMCARE RITUAL

Dat een eenmalige sessie ook al mag bijdragen aan een gezond (zelfzorg) ritueel. Een moment waar jij jezelf weer mag vinden in je zoektocht. Een moment waar je kan vertragen. Een moment waar je opgeladen vertrekt, nadat je uitgeput aankwam. Rituelen creëer je zelf, net zoals gezond moederschap. 

Rituelen voeden. Rituelen zorgen. Rituelen helen.

Ik verwelkom je graag in de oase van rust in de praktijk in Antwerpen voor 120 min. Jouw investering in jezelf is €200 voor deze Momcare Ritual.

LEES MEER

MOMCARE X ZOBEVALIK PRESENTEREN

DE GEBOORTE VAN EEN STERKE MOEDER

14 APRIL 23 / 10 - 15u * ONLINE EVENT