Skip to content

VERWERK
& HERSTEL

Verwerk & herstel je geboorte-ervaring en geef geboortetrauma geen kans. Jouw gevoelsleven mag terug gaan stromen.

Wil je graag eerst even online kennismaken vooraleer je deze beslissing maakt? Dat kan!

Het verwerken van je

geboorte-ervaring

is een basis zelfzorg-element voor alle moeders. Het is een vast onderdeel uit Circle of Care, maar Momcare ziet de noodzaak hier voor elke moeder. Hoe sneller je deze zelfzorg inzet, hoe effectiever het resultaat op je emotionele gezondheid & je herstelproces.

Want laten we eerlijk zijn. Een geboorte-ervaring loopt vaak anders dan je misschien had verwacht of gehoopt. Er zijn altijd wel elementen uit te halen die verwerkt & geheeld mogen worden. Het is belangrijk dat dat kan én mag.

We bekrachtigen het positieve & we verwerken het negatieve uit je volledige ervaring. Dit doen we aan de hand van verschillende statements. Zo krijgen we grip op jouw geboortetevredenheid, zodat je in rust & vertrouwen je herstelperiode verder kan ingaan. 

Op korte termijn zal je gezondheidsvoordelen ervaren in verbinding met jezelf én in verbinding met je kindje. Op lange termijn zorg je ervoor dat blokkades & geboortetrauma’s geen ruimte krijgen om zich verder op te stapelen. 

van disconnectie terug naar connectie

Tijdens het herstelgesprek krijg jij de gelegenheid om te verbeelden en vertellen hoe je het had gewild dat het was gegaan.

Je wordt uitgenodigd te beginnen op een punt waar alles nog goed voelde, volledig in je lichaam te zakken en te volgen wat goed voelt. Deze verbeeldingsreis, waarbij continue de verbinding met het lichaam wordt gemaakt, zorgt ervoor dat op een celniveau alsnog het moederbrein haar werk kan doen. Het moederprogramma wat toen al klaar lag om aangezet te worden (maar werd geblokkeerd), krijgt nu de kans om alsnog af te spelen. 

In de praktijk zien we dat een geboortetrauma vaak als een soort katalysator werkt. Door de jaren heen worden blokkades opgestapeld en in het lichaam opgeslagen, om dan tijdens zo’n kwetsbaar moment zoals een bevalling, tot uiting te komen. 

Het herstellen van je geboortetrauma is vaak het begin. Het brengt je naar een dieper bewustzijn. Waar je ook andere trauma’s kan tegenkomen, bvb uit je kindertijd. Tijdens een herstelgesprek krijg je ruimte om ongestoord je verlangen & lichaam te volgen. Je moederbrein weet het & wordt niet verstoord. 

Om in verbinding te komen met jezelf, moet het weer stromen. Ik heb vertrouwen in jouw zelfherstellend vermogen… heb jij dat ook?

Let's talk care

Vind je het toch eerder spannend allemaal? Maak gerust eerst een gratis online kennismaking om elkaar kort te leren kennen.

De weg naar momcare

In dit filmpje vertel ik je meer over het postpartumtraject en waarom dit eventueel voor jou nuttig kan zijn.

Evaluatie

Er zijn drietal evaluatiemomenten voorzien in het hersteltraject zodat we jouw prognose goed kunnen opvolgen. De evaluatiemomenten zijn om de 4 weken (ongeveer) en doen we online via Zoom. De dagdagelijkse taken en rollen gaan gewoon verder dus is het een herstelproces doorheen de tijd en jezelf die tijd gunnen is gezondheid waard! De afspraak kan je telkens opnieuw zelf naar wens inplannen via de online agenda.

postpartum

De praktijk laat zien dat dit hersteltraject veel in gang zet voor vrouwen. Na de sessie zal je duidelijke signalen van je lichaam opmerken en wordt het werkelijke herstel zichtbaar. Gemiddeld duurt het traject tussen de vier en zes maanden. Tussentijds whatsapp contact naar behoeften wordt als zéér waardevol ervaren. Cliënten omschrijven deze steun als helpend omdat ze het proces niet alleen moeten doen.

Is mijn bevalling al te lang geleden?

Dit is een vraag die veel terugkomt en mijn antwoord is altijd volmondig nee! Het is nooit te laat om alsnog je ervaringen en de achtergebleven impact van de periode rondom de geboorte van je kind(eren) plaats & ruimte te geven.

Dat is het mooie van jouw moederbrein.. destijds ontstaan vanuit de zwangerschapshormonen van je kindje en nu een bron aan informatie. Via deze intuïtieve route gaan we jouw moederprogramma alsnog laten afspelen. Wees welkom, of het nu al 5 jaar, 10 jaar of 50 jaar geleden is.. Deze ervaring is té belangrijk om er niks mee te doen.

Zelfzorg investering

Dit postpartumtraject duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden. Een herstelproces laat zich niet opjagen & Momcare laat je niet zomaar los. Daarom is de termijn van dit traject verruimt van drie naar zestal maanden. Je kiest zelf de betalingstermijn.

Om jou in alle sereniteit te mogen ontvangen en er geen kil, transactioneel sfeertje aan te koppelen, betaal je het traject vooraf.


Pas dan kun je je helemaal overgeven aan het moois dat mag ontstaan.

in één keer

650
 • - het herstelgesprek in praktijkruimte in Antwerpen
 • - drie evaluatiemomenten via zoom
 • - extra verdiepende oefeningen tussendoor mogelijk
 • - whatsapp support naar behoefte
 • - verschillende betalingsmethodes mogelijk

in drie keer

220
 • - het herstelgesprek in praktijkruimte in Antwerpen
 • - drie evaluatiemomenten via zoom
 • - extra verdiepende oefeningen tussendoor mogelijk
 • - whatsapp support naar behoefte
 • - enkel mogelijk met Apple Pay & Mastercard

in zes keer

110
 • - het herstelgesprek in praktijkruimte in Antwerpen
 • - drie evaluatiemomenten via zoom
 • - extra verdiepende oefeningen tussendoor mogelijk
 • - whatsapp support naar behoefte
 • - enkel mogelijk met Apple Pay & Mastercard

Verlies & Je verloren kind

Geboortetrauma gaat gepaard met verlies. Verlies van gezondheid, verlies van gezonde intieme relatie, verlies van werk, verlies van toekomstplannen, verlies van weerbaarheid. Maar bovenal gaat het gepaard met verlies van zelfzorg & verlies van hulpaanvaarding.

Maar wat kan Momcare doen bij het verlies van een (ongeboren) kindje?

 De hersteltherapie is heel geschikt als jij graag begeleiding wenst na verlies & inadequate rouw van je verloren kindje.

Zo kan jij alsnog gehoor geven aan de realiteit van het verlies en waardig & bewust afscheid nemen. Deze therapie geeft jou de ruimte om je gevoelens en gedachtes te uiten, zoals jij dat wilt. De oplossingsgerichte benadering van deze therapie draagt bij tot breinactivatie, stressreductie & herstel. 

Je creëert alsnog de verbondenheid met je kind, vanuit je moederbrein die destijds werd gevormd onder invloed van de hormonen je kind

Een geliefd onderdeel van je leven is ten einde. Bewust & waardig afscheid nemen is belangrijk zodat je kan overgaan naar een nieuw levenshoofdstuk met herinneringen aan het oude

Kleine recap:

Het herstelgesprek is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om enerzijds te herstellen van een geboortetrauma, maar anderzijds ook om je geboorte-ervaring te verwerken. Tijdens het gesprek word je door middel van visualisatie in verbinding gebracht met je emotionele brein en innerlijke kracht. Het is een omgevingstherapie waarbij je stresssysteem tot rust kan komen, wat alle organen en systemen positief beïnvloedt. Hiermee worden je natuurlijke capaciteiten tot herstel weer aangesproken en kan er weer balans komen in je (gevoels)leven.

Het herstelgesprek is een omgevingstherapie, wat gunstige veranderingen teweegbrengt in hersenfuncties. (lees hier een uitgebreide beschrijving)

Meestal kunnen in één of twee gesprekken de klachten verdwijnen en zul jij je beter gaan voelen. Tijdens het gesprek kunnen de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dit kan in een paar weken tijd verder verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

De hersteltherapie is heel moedervriendelijk en werkt effectief.

"Je werk is zo waardevol"

Wat andere vrouwen over Momcare en de hersteltherapie vertellen, ontdek je hier.

Opleiding tot Geboortetrauma Consulent & Therapeut werd gevolgd bij De Geboortespecialist. De privacyverklaring lees je hier.

MOMCARE RITUAL

Diepgaande zelfzorg staat voor jou nu waarschijnlijk op de laatste plek.
En toch voel je: er is meer nodig dan een bad en een bruisbal om krachtig in het leven, je relatie en het (nakende) moederschap te staan.

Kom je vragen stellen.

Je hart luchten.

Je lichaam en geest laten rusten.

En laat elke sessie bijdragen tot een helend ritueel van zelfliefde, zelfzorg en gezond moederschap.

Dat verdien jij. En dat verdient je (toekomstige) kind.

LEES MEER