Skip to content

Verwerk & herstel je geboorte-ervaring

Geef geboortetrauma geen kans. Jouw gevoelsleven mag terug gaan stromen.

Wat houdt het hersteltraject in?

Het herstelgesprek is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om enerzijds te herstellen van een geboortetrauma, maar anderzijds ook om je geboorte-ervaring te verwerken. Tijdens het gesprek word je door middel van visualisatie in verbinding gebracht met je emotionele brein en innerlijke kracht. Het is een omgevingstherapie waarbij je stresssysteem tot rust kan komen, wat alle organen en systemen positief beïnvloedt. Hiermee worden je natuurlijk capaciteiten tot herstel weer aangesproken en kan er weer balans komen in je (gevoels)leven.

Het herstelgesprek is een omgevingstherapie, wat gunstige veranderingen teweegbrengt in hersenfuncties.

Meestal kunnen in één of twee gesprekken de klachten verdwijnen en zul jij je beter gaan voelen. Tijdens het gesprek kunnen de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dit kan in een paar weken tijd verder verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

De hersteltherapie is heel moedervriendelijk en werkt effectief.

 

Wil je graag meer weten? Scrol nog even naar beneden.

Hersteltraject

herstellen van geboortetrauma / verwerken van je geboorte-ervaring
310
  • telefonische kennismaking (optioneel)
  • herstelgesprek (1,5 u à 2 u) in praktijkruimte
  • evaluatie na 2 én 4 weken (telefonisch)
  • continue begeleiding via whatsapp, naar behoefte
  • betaling mogelijk in termijnen

Van disconnectie terug naar connectie

Tijdens het herstelgesprek krijg jij de gelegenheid om te verbeelden en vertellen hoe je het had gewild dat het was gegaan. Je wordt uitgenodigd te beginnen op een punt waar alles nog goed voelde, volledig in je lichaam te zakken en te volgen wat goed voelt. Deze verbeeldingsreis, waarbij continue de verbinding met het lichaam wordt gemaakt, zorgt ervoor dat op een celniveau alsnog het moederbrein haar werk kan doen. Het moederprogramma wat toen al klaar lag om aangezet te worden (maar werd geblokkeerd), krijgt nu de kans om alsnog af te spelen. 

In de praktijk zien we dat een geboortetrauma vaak als een soort katalysator werkt. Door de jaren heen worden blokkadesopgestapeld en in het lichaamopgeslagen, om dan tijdens zo’n kwetsbaarmoment zoals een bevalling, tot uiting te komen. 

Het herstellen van je geboortetrauma is vaak het begin. Het brengt je naar een dieper bewustzijn. Waar je ook andere trauma’s kan tegenkomen, bvb uit je kindertijd. Tijdens een herstelgesprek krijg je ruimte om ongestoord je verlangen & lichaam te volgen. Je moederbrein weet het & wordt niet verstoord. 

Om in verbinding te komen met jezelf, moet het weer stromen. Ik heb vertrouwen in jouw zelfherstellend vermogen… heb jij dat ook?

 

Het verwerken van je geboorte-ervaring is een basis zelfzorg-element voor alle moeders. Het is een vast onderdeel uit Circle of Care, maar Momcare ziet de noodzaak hier voor elke moeder. Hoe sneller je deze zelfzorg inzet, hoe effectiever het resultaat op je emotionele gezondheid & je herstelproces.

Want laten we eerlijk zijn. Een geboorte-ervaring loopt vaak anders dan je misschien had verwacht of gehoopt. Er zijn altijd wel elementen uit te halen die verwerkt & geheeld mogen worden. Het is belangrijk dat dat kan én mag.

We bekrachtigen het positieve & we verwerken het negatieve uit je volledige ervaring. Dit doen we aan de hand van verschillende statements. Zo krijgen we grip op jouw geboortetevredenheid, zodat je in rust & vertrouwen je herstelperiode verder kan ingaan. 

Op korte termijn zal je gezondheidsvoordelen ervaren in verbinding met jezelf én in verbinding met je kindje. Op lange termijn zorg je ervoor dat blokkades & geboortetrauma’s geen ruimte krijgen om zich verder op te stapelen. 

Het verwerken van een geboorte-ervaring zou een standaardadvies moeten zijn. De emotionele gezondheid van een moeder is net zo belangrijk als haar bekkenbodemgebied.

Nadine

Geboortetrauma gaat gepaard met verlies. Verlies van gezondheid, verlies van gezonde intieme relatie, verlies van werk, verlies van toekomstplannen, verlies van weerbaarheid. Maar bovenal gaat het gepaard met verlies van zelfzorg & verlies van hulpaanvaarding.

Maar wat kan Momcare doen bij het verlies van een (ongeboren) kindje?

Je verloren kindje

 De hersteltherapie is heel geschikt als jij graag begeleiding wenst na verlies & inadequate rouw van je verloren kindje.

Zo kan jij alsnog gehoor geven aan de realiteit van het verlies en waardig & bewust afscheid nemen. Deze therapie geeft jou de ruimte om je gevoelens en gedachtes te uiten, zoals jij dat wilt. De oplossingsgerichte benadering van deze therapie draagt bij tot breinactivatie, stressreductie & herstel. 

Je creëert alsnog de verbondenheid met je kind, vanuit je moederbrein die destijds werd gevormd onder invloed van de hormonen je kind

Een geliefd onderdeel van je leven is ten einde. Bewust & waardig afscheid nemen is belangrijk zodat je kan overgaan naar een nieuw levenshoofdstuk met herinneringen aan het oude

Het herstel kan leiden naar diepere lagen in jezelf die duidelijker voelbaar worden. Verdere ondersteuning van Momcare is mogelijk volgens hetzelfde maand-traject principe & tegen hetzelfde tarief.

Opleiding tot Geboortetrauma Consulent & Therapeut werd gevolgd bij De Geboortespecialist. De privacyverklaring lees je hier.