Skip to content

MOMCARE RITUAL

Zelfzorg voor moeders (in spe)

Neem je een adempauze voor jezelf, lieve mama?

Je wordt binnenkort mama of bent net mama geworden. Er gaan heel wat vragen, gedachten en emoties door je heen: hoe creëer ik een geboorte waar ik 100% achtersta? En hoe ziet dat eruit? Hoe voel ik me weer ‘mezelf’ na de geboorte van ons kind? Hoe kan ik naast moeder ook intiem met mijn partner zijn? Blijft deze rollercoaster duren? Hoef ik me schuldig te voelen als ik geen borstvoeding wil geven? Noem maar op.

Moeder worden is de grootste natuurlijke verandering in jouw leven. En ja, jij koestert je gezin en je (ongeboren) baby.

Maar wie koestert er jou?

Wie luistert er naar jouw verhaal, zonder oordeel?

Laat je dragen tijdens een Momcare Ritual-sessie.

MOMCARE RITUAL

Jouw moment van zelfzorg

Diepgaande zelfzorg staat voor jou nu waarschijnlijk op de laatste plek.
En toch voel je: er is meer nodig dan een bad en een bruisbal om krachtig in het leven, je relatie en het (nakende) moederschap te staan.

Veerkrachtige moeders brengen immers veerkrachtige kinderen voort. Al voel je je nu – in deze periode van overweldigende verandering – misschien wat wankel.

Kom je vragen stellen.

Je hart luchten.

Je lichaam en geest laten rusten.

En laat elke sessie bijdragen tot een helend ritueel van zelfliefde, zelfzorg en gezond moederschap.

Dat verdien jij. En dat verdient je (toekomstige) kind.

Zo verloopt de sessie

01 – Neem plaats
Nadat je je sessie hebt ingepland en betaald, wacht de knusse Momcare-sofa in Antwerpen op je, jouw safe space voor de komende 2 uur.

02 – Laat je dragen

Je doet je verhaal, stelt je vragen en komt weer even thuis bij jezelf: je ontdekt wat jij als mama (in spe) nodig hebt om de moeder, vrouw en partner te zijn op jouw eigen voorwaarden. Voel je bijvoorbeeld dat een thuisgeboorte het beste bij je past, maar heb je geen idee wat daarbij komt kijken? Of heb je vragen over intimiteit na je zwangerschap? Wat het onderwerp ook is: Nadine begeleidt je er vol liefde en warmte in.

03 – Voel je in veilige handen
Je merkt dat Nadine jouw taal spreekt: de oeroude taal van moeders en verbinding. Zij legt jou niets op en wijst niet met het typisch medische vingertje, maar laat jou ervaren dat alle moederlijke oerkracht al in jou zit: jij weet wat je te doen staat, je hebt alleen iemand nodig die jou dat perspectief weer biedt en jou in je kracht zet. Laat ze maar stromen.

04 – Weet dat je er niet alleen voor staat

Ook na ons gesprek sta je er niet alleen voor: je ontvangt tal van tips rond jouw specifieke vraag: gezonde bevalling en herstel, gezond moederschap, geboortekeuzes, … jij bepaalt. Voel je de nood aan een tweede sessie? Kan perfect.

Let's take care

Jouw emotionele gezondheid als (aanstaande) moeder en vrouw versterken, zodat je in elke situatie vertrouwt op jezelf, jouw keuzes en beslissingen.

Dat is de expertise van Nadine van Momcare.

Als moeder van twee, experte in de wetenschap van de moeder, het moederbrein en het moederprogramma en therapeute bij het Nederlandse Landelijk centrum Zobevalik voor Geboorte en Trauma weet zij als geen ander wat jij als moeder (in spe) ervaart. En reikt ze je nieuwe perspectieven en informatie aan, zonder de (vaak belerende) medisch gekleurde bril.

Het Momcare Ritual is een eenmalige sessie voor alle moeders die vragen hebben, onduidelijke informatie kregen en/of die twijfelen over de keuzes die ze maken/maakten.

Mogelijke thema’s waarmee je worstelt zijn

  • Moederschap
  • Geboorte en kraamtijd
  • (Borst)voeding
  • (Medische) onderzoeken
  • Medische problemen
  • Moeizaam herstel na de bevalling
  • Intimiteit en seksualiteit
  • Dynamiek met je (schoon) familie en/of grootouders
  • De moederlijn
  • De verwerking van je geboorte-ervaring en geboortetrauma

Zelfzorg voor moeders (in spe)

Plan jouw Momcare Ritual

Jouw sessie is een 1-op-1 gesprek en gaat door in de Momcare-praktijk in Antwerpen.

De sessie duurt 120 minuten en bedraagt € 200. Om jou in alle sereniteit te mogen ontvangen en er geen kil, transactioneel sfeertje aan te koppelen, betaal je de sessie vooraf. Pas dan kun je je helemaal overgeven aan het moois dat mag ontstaan.

WALL OF LOVE

Zo ervaren andere moeders de Care die ze ontvingen:

"Je werk is zo waardevol"

“Ik voel me dichter bij mezelf, dichter bij mijn kindjes en mijn man. De nood om uitgebreid over mijn eigen ervaringen te vertellen is er niet meer want het is allemaal gezegd. Het is eruit en dat met dank aan Nadine.  Vier jaar na datum heb ik door amper 2u van a tot z te vertellen over mijn ervaring rust gevonden rond mijn ‘geboorte geven’. Bedankt Nadine, ik sta achter je zachte en warme aanpak die oprecht en passie gestuurd is.  Je werk is zo waardevol.”

"Ik ben zó enorm hard gegroeid"

“Ik ben zó enorm hard gegroeid de voorbije drie jaar! De mama die ik was in 2020 is niet meer de mama die ik nu ben. Ik ben dankbaar dat ik dit proces met Nadine ben aangegaan. Voor mezelf en voor mijn kindje. Hoe mooi is het dat ik dit mezelf cadeau heb gedaan en dat ons kind hier mee de vruchten van mag plukken.”

"Voelde aan als een nieuwe start"

“Ook al hebben wij elkaar maar 1 keer gezien. Het heeft enorm veel voor mij gedaan! Voelde aan als een nieuwe start. Heel dankbaar daarvoor. Ongelofelijk waardevol wat je doet en dat je nog veel mama’s mag helpen.”

MOMCARE RITUAL

Diepgaande zelfzorg staat voor jou nu waarschijnlijk op de laatste plek.
En toch voel je: er is meer nodig dan een bad en een bruisbal om krachtig in het leven, je relatie en het (nakende) moederschap te staan.

Kom je vragen stellen.

Je hart luchten.

Je lichaam en geest laten rusten.

En laat elke sessie bijdragen tot een helend ritueel van zelfliefde, zelfzorg en gezond moederschap.

Dat verdien jij. En dat verdient je (toekomstige) kind.

LEES MEER