Skip to content

COACHING & CARE

Zelfzorg voor moeders (in spe)

Neem je een adempauze voor jezelf, lieve mama?

Je wordt binnenkort mama of bent net mama geworden. Er gaan heel wat vragen, gedachten en emoties door je heen: hoe creëer ik een geboorte waar ik 100% achtersta? En hoe ziet dat eruit? Hoe voel ik me weer ‘mezelf’ na de geboorte van ons kind? Hoe kan ik naast moeder ook intiem met mijn partner zijn? Blijft deze rollercoaster duren? Hoef ik me schuldig te voelen als ik geen borstvoeding wil geven? Noem maar op.

Moeder worden is de grootste natuurlijke verandering in jouw leven. En ja, jij koestert je gezin en je (ongeboren) baby.

Maar wie koestert er jou?

Wie luistert er naar jouw verhaal, zonder oordeel?

Laat je dragen tijdens een deze zachte sessie.

COACHING & CARE

Jouw moment van zelfzorg

Diepgaande zelfzorg staat voor jou nu waarschijnlijk op de laatste plek.
En toch voel je: er is meer nodig dan een bad en een bruisbal om krachtig in het leven, je relatie en het (nakende) moederschap te staan.

Veerkrachtige moeders brengen immers veerkrachtige kinderen voort. Al voel je je nu – in deze periode van overweldigende verandering – misschien wat wankel.

Kom je vragen stellen.

Je hart luchten.

Je lichaam en geest laten rusten.

En laat elke sessie bijdragen tot een helend ritueel van zelfliefde, zelfzorg en gezond moederschap.

Dat verdien jij. En dat verdient je (toekomstige) kind.

Zo verloopt de sessie

01 – Neem plaats
Nadat je je sessie hebt ingepland en betaald, wacht de knusse Momcare-sofa op je, jouw safe space voor de komende 90 minuten.

02 – Laat je dragen

Je doet je verhaal, stelt je vragen en komt weer even thuis bij jezelf: je ontdekt wat jij als mama (in spe) nodig hebt om de moeder, vrouw en partner te zijn op jouw eigen voorwaarden. Voel je bijvoorbeeld dat een thuisgeboorte het beste bij je past, maar heb je geen idee wat daarbij komt kijken? Of heb je vragen over intimiteit na je zwangerschap? Wat het onderwerp ook is: Nadine begeleidt je er vol liefde en warmte in.

03 – Voel je in veilige handen
Je merkt dat Nadine jouw taal spreekt: de oeroude taal van moeders en verbinding. Zij legt jou niets op en wijst niet met het typisch medische vingertje, maar laat jou ervaren dat alle moederlijke oerkracht al in jou zit: jij weet wat je te doen staat, je hebt alleen iemand nodig die jou dat perspectief weer biedt en jou in je kracht zet. Laat ze maar stromen.

04 – Weet dat je er niet alleen voor staat

Ook na ons gesprek sta je er niet alleen voor: je ontvangt tal van tips rond jouw specifieke vraag: gezonde bevalling en herstel, gezond moederschap, geboortekeuzes, … jij bepaalt. Voel je de nood aan een tweede sessie? Kan perfect.

Let's take care

Jouw emotionele gezondheid als (aanstaande) moeder en vrouw versterken, zodat je in elke situatie vertrouwt op jezelf, jouw keuzes en beslissingen.

Dat is de expertise van Nadine van Momcare.

Als moeder van twee, experte in de wetenschap van de moeder, het moederbrein en het moederprogramma en therapeute bij het Nederlandse Landelijk centrum Zobevalik voor Geboorte en Trauma weet zij als geen ander wat jij als moeder (in spe) ervaart. En reikt ze je nieuwe perspectieven en informatie aan, zonder de (vaak belerende) medisch gekleurde bril.

Deze perinatale zorg is voor alle vrouwen die vragen hebben, onduidelijke informatie kregen en/of die twijfelen over de keuzes die ze maken/maakten.

Mogelijke thema’s waarmee je worstelt zijn

  • Moederschap: omgaan met de vreugden en uitdagingen van het ouderschapstraject.
  • Geboorte en kraamperiode: het begrijpen van de impact van geboorte en kraamtijd op jouw emoties en welzijn.
  • (Borst)voeding: emotionele begeleiding en inzichten over borstvoeding en voedingskeuzes.
  • (Medische) onderzoeken: begrijpen en omgaan met moeilijke beslissingen rondom medische onderzoeken tijdens zwangerschap en bevalling.
  • Medische problemen: weerbaarheid versterken tijdens medische complicaties en uitdagingen.
  • Langdurig herstel na de bevalling: begeleiding bij het herstelproces na de geboorte.
  • Intimiteit en seksualiteit: het behouden van intimiteit en seksualiteit in de context van ouderschap.
  • Relaties met (schoon)familie en/of grootouders: Het navigeren van nieuwe familiedynamieken en relaties.
  • De verbinding met de moederlijke lijn: Het begrijpen van uw relatie en intergenerationele gezondheid met uw eigen moeder en grootmoeder.
  • Het verwerken van uw geboorte-ervaring en geboortetrauma: het aangaan van het proces van verwerking en heling na een moeilijke geboorte-ervaring.

Zelfzorg voor moeders (in spe)

Plan jouw Momcare Coaching & Care

Jouw sessie is een 1-op-1 gesprek en gaat door in de Momcare-praktijk in Ekeren/Brasschaat.

De sessie duurt 90 minuten en bedraagt € 135. Om jou in alle sereniteit te mogen ontvangen en er geen kil, transactioneel sfeertje aan te koppelen, betaal je de sessie vooraf. Nadien kan je meteen een afspraak in de agenda inplannen. 

WALL OF LOVE

Zo ervaren andere moeders de Care die ze ontvingen:

"Je werk is zo waardevol"

“Ik voel me dichter bij mezelf, dichter bij mijn kindjes en mijn man. De nood om uitgebreid over mijn eigen ervaringen te vertellen is er niet meer want het is allemaal gezegd. Het is eruit en dat met dank aan Nadine.  Vier jaar na datum heb ik door amper 2u van a tot z te vertellen over mijn ervaring rust gevonden rond mijn ‘geboorte geven’. Bedankt Nadine, ik sta achter je zachte en warme aanpak die oprecht en passie gestuurd is.  Je werk is zo waardevol.”

"Ik ben zó enorm hard gegroeid"

“Ik ben zó enorm hard gegroeid de voorbije drie jaar! De mama die ik was in 2020 is niet meer de mama die ik nu ben. Ik ben dankbaar dat ik dit proces met Nadine ben aangegaan. Voor mezelf en voor mijn kindje. Hoe mooi is het dat ik dit mezelf cadeau heb gedaan en dat ons kind hier mee de vruchten van mag plukken.”

"Voelde aan als een nieuwe start"

“Ook al hebben wij elkaar maar 1 keer gezien. Het heeft enorm veel voor mij gedaan! Voelde aan als een nieuwe start. Heel dankbaar daarvoor. Ongelofelijk waardevol wat je doet en dat je nog veel mama’s mag helpen.”

BOEK EEN SESSIE

Herstelgesprek (2,5 uur): Dit is de eerste fase van hersteltherapie, duurt 2,5 uur en gaat door in praktijkruimte. Het is onderdeel van traject en heeft een pakketprijs. Alles over de hersteltherapie vind je hier: hersteltraject.

Sessie Coaching & Consult (90 minuten):
1/ Coaching & Care: deze losse sessie vindt plaats in de praktijkruimte en bedraagt €135. Het voornaamste doel van deze sessie is om (toekomstige) moeders te begeleiden en ondersteunen bij specifieke uitdagingen en (emotionele) vraagstukken die zij gedurende diverse fasen kunnen tegenkomen, waaronder het verlangen naar een kind, de zwangerschap, de aanloop naar de geboorte, de kraamperiode en het algemene ouderschap. Meer over deze sessie vind je hier: coaching & care.

2/ Body & Mind Care: De intakes & consults van de orthomoleculaire trajecten zijn ook 1,5 uur en hebben een pakketprijs. Alles over de orthomoleculaire consults vind je hier: body & mind care.

Follow-Up: Deze sessie duurt 45 minuten, kost € 65 en wordt online uitgevoerd. Dit is een vervolg op een eerdere sessie (zoals een herstelgesprek, coaching sessie of orthomoleculair consult), waarbij de voortgang wordt besproken en verdere ondersteuning wordt geboden. Dit is altijd in overleg en afhankelijk van je vooruitgang in het traject. 

Let’s Talk Care: Dit is een gratis online kennismaking, bedoeld om jou kennis te laten maken met de diensten en benadering van Momcare

MAAK HIER EEN AFSPRAAK