Skip to content

Wat zegt je moederbrein?

Veel geboortecursussen leggen de nadruk op het belang van kennis/informatie. Wij zeggen: wees trauma-informed (bewust van wat je kan schaden). En realiseer je verder vooral dat de innerlijke reis, het bewustzijn van jezelf, je lijf en je baby, fundamenteel is. 

Kennis is fijn, maar als je je eigen lichaam niet kunt voelen en/of je kennis niet kunt inzetten, helpt het je niet.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik zeg je niet wat je moet doen. Ik zet je aan in je diepere emotionele lagen. Ik laat jou vanuit je eigen levensverhaal je krachten en je uitdagingen ontdekken. Ik laat je voelen wat je nodig hebt en help je uitspreken zodat jij je krachtig voelt.

Onafhankelijk van mij laat ik jou zelf de natuurlijke processen bewaken. Dat is gezondheid. Dat is immuniteit. Natuurlijk bevallen gaat niet volgens 1 richtlijn. Het gaat volgens hoe jij je voelt wat nodig is. Of dat nu hands-off of in samenwerking met medici is.

Jij voelt. Jij bepaalt.

Ik hoeft jou niks te vertellen. Jij weet het al. Ik help je enkel ontdekken en openen.

Over Momcare

Als ik spreek over een positieve geboorte-ervaring vanuit innerlijke kracht, dan heb ik het niet over het nastreven van dé perfecte bevalling. Verre van zelfs.

Met een positieve geboorte-ervaring vanuit innerlijke kracht bedoel ik ook niet standaard een thuisbevalling in bad. Een positieve geboorte-ervaring gaat verder.

In feite hoef ik niet te weten waar of hoe je wenst te bevallen. Mijn zorg is enkel dat jij je geïnformeerd, gesteund, gehoord & gerespecteerd voelt, ongeacht jouw keuzes en wensen.

Een prettige en positieve geboorte-ervaring waar jij met trots en kracht op kan terugkijken. Dat is wat zo extra transformerend kan zijn. En dat kan mét medische interventies of zonder, of iets daar tussenin.

Wie jij bent als vrouw wordt sterk bepaald door de geboorte-ervaring(en) die jij hebt gehad. Een generatie gezonde moeders na de bevalling, daar werk ik graag aan mee! Want gezonde moeders zetten gezonde kinderen op de wereld.

– Nadine

Momcare is onderdeel van

Als Geboortetrauma Preventie Coach ben ik gecertificeerd lid van het topteam ZOBEVALIK. Dit is een Nederlandse organisatie met een landelijke centrum voor Trauma & Geboorte in Vianen die zich inzet voor specifieke moederzorg tijdens de zwangerschap, de geboorte-ervaring en herstelperiode. Met veel respect voor de natuur én de moeder haar wetenschap, helpen we moeders om meer autonomie in te zetten tijdens deze belangrijke levensverandering. 

Met Momcare start ik een nieuw concept in België, juist omdat de urgentie hier zo hoog is. Door lid te zijn van dit team is er veel professionele ondersteuning en draagkracht. Er worden geregeld bijscholingen voorzien zodat we steeds met de nieuwste cijfers en inzichten aan de slag kunnen.

Daarnaast ben ik gecertificeerd Geboortetrauma Therapeut. Om een volledig pakket aan moederzorg te kunnen bieden, vooral met specialisatie Geboortetrauma, vond ik het belangrijk om deze opleiding erbij te volgen. 

Als Geboortetrauma Therapeut ben ik in staat om moeders te helpen herstellen van een geboortetrauma door middel van een effectieve en vriendelijke methode. Meer informatie over de hersteltherapie vind je hier. 

Ben je op zoek naar Geboortetrauma Hersteltherapie begeleiding in Nederland?
Het team telt meer dan 40 andere Consulenten &  Therapeuten. Je vindt de dichtsbijzijnde hier.

We rise by lifting others. Home of Wellbeing is een nieuw therapeutisch- & yogacentrum (‘s Gravenwezel) waar gelijkgestemden bij elkaar komen. We hebben één missie: een plek creëren waar iedereen terecht kan, wanneer je extra ondersteuning, raad of medeleven kan gebruiken. Vanuit de warmte van ons hart creëren wij een veilige haven waar naast yoga zo veel andere mogelijkheden zijn om je sterker, gezonder te maken. Zowel mentaal als fysiek. Via deze link kan je een rechtstreekse sessie inboeken bij mij in ruimte van Home of Wellbeing (dinsdagen).

MOMCARE RITUAL

Dat een eenmalige sessie ook al mag bijdragen aan een gezond (zelfzorg) ritueel. Een moment waar jij jezelf weer mag vinden in je zoektocht. Een moment waar je kan vertragen. Een moment waar je opgeladen vertrekt, nadat je uitgeput aankwam. Rituelen creëer je zelf, net zoals gezond moederschap. 

Rituelen voeden. Rituelen zorgen. Rituelen helen.

Ik verwelkom je graag in de oase van rust in de praktijk in Antwerpen voor 120 min. Jouw investering in jezelf is €200 voor deze Momcare Ritual.

LEES MEER

MOMCARE X ZOBEVALIK PRESENTEREN

DE GEBOORTE VAN EEN STERKE MOEDER

14 APRIL 23 / 10 - 15u * ONLINE EVENT