Skip to content

Over Momcare

Als ik spreek over een positieve geboorte-ervaring vanuit innerlijke kracht, dan heb ik het niet over het nastreven van dé perfecte bevalling. Verre van zelfs.

Met een positieve geboorte-ervaring vanuit innerlijke kracht bedoel ik ook niet standaard een thuisbevalling in bad. Een positieve geboorte-ervaring gaat verder.

In feite hoef ik niet te weten waar of hoe je wenst te bevallen. Mijn zorg is enkel dat jij je geïnformeerd, gesteund, gehoord & gerespecteerd voelt, ongeacht jouw keuzes en wensen.

Een prettige en positieve geboorte-ervaring waar jij met trots en kracht op kan terugkijken. Dat is wat zo extra transformerend kan zijn. En dat kan mét medische interventies of zonder, of iets daar tussenin.

Wie jij bent als vrouw wordt sterk bepaald door de geboorte-ervaring(en) die jij hebt gehad. Een generatie gezonde moeders na de bevalling, daar werk ik graag aan mee! Want gezonde moeders zetten gezonde kinderen op de wereld.

- Nadine

Wat maakt mij uniek?

Ik zeg je niet wat je moet doen. Ik zet je aan in je diepere emotionele lagen. Ik laat jou vanuit je eigen levensverhaal je krachten en je uitdagingen ontdekken. Ik laat je voelen wat je nodig hebt en help je uitspreken zodat jij je krachtig voelt.

Onafhankelijk van mij laat ik jou zelf de natuurlijke processen bewaken. Dat is gezondheid. Dat is immuniteit. Natuurlijk bevallen gaat niet volgens 1 richtlijn. Het gaat volgens hoe jij je voelt wat nodig is. Of dat nu hands-off of in samenwerking met medici is.

Jij voelt. Jij bepaalt.

Ik hoeft jou niks te vertellen. Jij weet het al. Ik help je enkel ontdekken en openen.

 

Geboortetrauma Preventie Coach

Als Geboortetrauma Preventie Coach ben ik gecertificeerd lid van het topteam ZOBEVALIK. Dit is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor specifieke moederzorg tijdens de zwangerschap, de geboorte-ervaring en herstelperiode. Met veel respect voor de natuur én de moeder haar wetenschap, helpen we moeders om meer autonomie in te zetten tijdens deze belangrijke levensverandering. 

Met Momcare start ik een nieuw concept in België, juist omdat de urgentie hier zo hoog is. Door lid te zijn van dit team is er veel professionele ondersteuning en draagkracht. Er worden geregeld bijscholingen voorzien zodat we steeds met de nieuwste cijfers en inzichten aan de slag kunnen.

Ben je op zoek naar deze begeleiding in Nederland?
Klik hier voor meer informatie over het aanbod van mijn ZOBEVALIK-collega’s of informatie over de mogelijke opleidingen.

 

Geboortetrauma Therapeut

Daarnaast ben ik gecertificeerd Geboortetrauma Therapeut. Om een volledig pakket aan moederzorg te kunnen bieden, vooral met specialisatie Geboortetrauma, vond ik het belangrijk om deze opleiding erbij te volgen. 

Als Geboortetrauma Therapeut ben ik in staat om moeders te helpen herstellen van een geboortetrauma door middel van een effectieve en vriendelijke methode. Meer informatie over de hersteltherapie vind je hier. 

Ben je op zoek naar Geboortetrauma Hersteltherapie begeleiding in Nederland?
Het team telt 35 andere Consulenten &  Therapeuten. Je vindt de dichtsbijzijnde hier.