Je bent een ambitieuze onderneemster en hebt een kinderwens of bent net zwanger? Proficiat!

Al zie ik ook enkele vraagtekens op je gezicht:

 • Je werkt hard aan je bedrijf en vraagt je af hoe je dat in hemelsnaam met je moederschap gaat combineren: wat als je kindje plots ziek wordt of de crèche moet sluiten?
 • Je raakt overweldigd door alle (shitload aan) informatie en ongevraagde adviezen of meningen.
 • Je voelt je schuldig naar je klanten toe omdat je weinig energie & motivatie hebt tijdens het eerste trimester. Het lijkt ook alsof je energielevel vanaf nu standaard zo laag zal zijn.
 • Hoe ga je het allemaal bolwerken tijdens je zwangerschap als je straks uitvalt in je onderneming?
 • Wat als jouw romantisch beeld van een harmonieus gezin helemaal niet klopt met de realiteit? Hoe ga je met die frustratie en onzekerheid om? 
 • Je bent bang dat het moederschap ten koste gaat van je onderneming en jezelf als persoon: het voelt alsof je afscheid neemt van jezelf.
 • Je voelt de verandering in je lijf, maar je vindt het moeilijk om dat allemaal vanuit je hoofd te verklaren. Je bent het gewend om te blijven gáán en plots lijkt je lichaam daar een stokje voor te steken.
 • Je schrikt van alle onbekende emoties die je overstelpen: van A tot Z, je voelt het hele alfabet.

Maar ook:

 • Je hebt in je onderneming de touwtjes stevig in handen, maar merkt dat je in je zwangerschap de controle moet loslaten of uit handen geeft aan een gynaecoloog. Je voelt je daar ongemakkelijk bij en zou willen leren om op jezelf te vertrouwen.
 • Je merkt dat de stress van de hoge werkdruk slecht is voor je gezondheid, de nieuwe uitdagingen die je te wachten staan, doen daar geen goed aan.
 • Je hebt soms het gevoel dat je geen duidelijke grenzen hebt: alles staat in functie van je onderneming en je kind; jouw zelfzorg komt op de laatste plaats.
 • Je kindje is nog niet geboren, en toch denk je al na over het moment wanneer je opnieuw aan het werk zou gaan. Ga je gewoon weer aan de slag alsof er niets veranderd is? Ga je voldoende kunnen schuiven met je uren?
 • Je hebt een groot netwerk, maar hebt toch het gevoel dat je als ondernemer veel zelf moet uitzoeken.
 • Je wil tegelijk ook zoveel mogelijk genieten van het mama zijn.

Laat ik je alvast geruststellen: de vragen, de twijfels en zorgen die je voelt, zijn helemaal normaal en welkom. Jij wil het beste, zowel voor je kind, je onderneming én jezelf. Met mij als klankbord ontdek je dat het moederschap en ondernemen geen of-of-verhaal hoeft te zijn, maar wel een enorm krachtig en-en-verhaal dat jou dichter bij je kern brengt.

Deze mama plukte de vruchten van haar transformationele reis al:

"De coaching sessies zijn een plek voor ruimte geworden. De verdeling van de sessies over de periode in combinatie met Nadine haar persoonlijkheid en kennis zorgden automatisch voor adempauzes in een periode vol verandering.

Momenten binnen de afgelopen 9 maanden waarin elke gedachte uitgesproken mocht worden, zonder oordeel, zonder ongevraagd advies of oplossing. Ze leerde me hoe enthousiasme en plezier in het uitkijken naar het nieuwe hoofdstuk van ons gezin, hand in hand loopt met vele vragen en niet altijd een controleerbaar antwoord. En eigenlijk is dat helemaal oké, daar hielp Momcare me bij.

Hoe ik me voel, wat ik voel, wat ik wel of niet luidop uitspreek en de keuzes die ik maak zijn oké. Ze zijn van mij voor mijn baby. Tijdens mijn transformatie van Lorena naar het deel van mezelf dat Moeder wordt, botste ik vaak tegen persoonlijke valkuilen aan, net zoals mijn buik groeide en de baby zichtbaarder werd, begon ik ook steeds zekerder in mijn schoenen te staan over wat komen zal. Mijn partner en ik leerde gaande weg ook sneller opener en kwetsbaar te communiceren. Delen waar je naar uitkijkt is gemakkelijk, delen waar je je overweldigd van voelt, bang van bent of wat je nodig hebt is iets anders.

Momcare hielp om dit op onze manier te leren en vooral ook doen."

Je doelen zijn maar waard wat je gezondheid toelaat.

Beeld je eens even in dat...

 • het moederschap geen beperking van je professionele ambities is, maar net een waardevolle toevoeging.
 • jij helemaal in het reine bent met jouw nieuwe identiteit: de vernieuwde persoon die je nu als onderneemster, moeder en vrouw in de spiegel ziet, sluit je in je hart.
 • je intuïtief weet wat jij als moeder én onderneemster nodig hebt en daar met het volste vertrouwen naar handelt, zonder je omver te laten blazen door ongevraagd (medisch) advies.
 • jij veel duidelijkere grenzen durft te stellen, zowel persoonlijk als professioneel: niet meer eeuwig blijven gaan, maar kiezen voor wat je echt nodig hebt.
 • jij zelf bepaalt wanneer je weer aan het werk gaat en wat de volgende stap is: je waarden worden des te belangrijker, waardoor alleen nog maar kiest voor klanten die in dat plaatje passen.
 • je stressfactoren elimineert en zo werkt aan jouw eigen gezondheid en die van je kind.
 • jouw emotionele gezondheid en zelfzorg op de eerste plaats komen om zo nog een betere mama en onderneemster te worden.
 • je creatiever in je onderneming bent dan ooit, dankzij het moederschap.

Het voelde tot vandaag misschien zo, maar je hoeft deze reis niet in je eentje te ondernemen. Je hoeft niet te luisteren naar goedbedoeld advies of het internet uit te spitten op zoek naar hét antwoord. Want wat je zoekt, lieve moeder, ligt in jezelf. Je hoeft het alleen maar te ontdekken.

Hoe?

Dankzij dit 1-op-1 traject met aanvullende groepscoaching leer jij te vertrouwen op je intuïtie en je innerlijke kracht. Om zo de beste en gezondste versie van jezelf als mama en onderneemster te worden. Ontluik je potentieel, laat je verrijken en geniet van de grootste verandering in je leven.

Als mens en ondernemer ben je onderdeel van de maatschappij, het grotere geheel. Maar zodra je zwanger bent, sta nog maar met 1 been in dat geheel. Het andere staat in je lijf. Je legt een weg naar binnen af en zit in je eigen cocon wanneer de bevalling voor de deur staat. Die eerste kraamweken? Die zijn een micro-omgeving voor jou, je baby, je partner en je gezin, waarin de rest van de wereld er even niet toe doet.

Dankzij Circle of Care heb jij preventief je kraamperiode zo gepland dat alles vanuit rust en vertrouwen kan gebeuren. Stap voor stap, op jouw tempo, zet je een stapje naar buiten: een wandeling, een uitstap, opnieuw naar het werk. Vol hernieuwde oerkracht keer je weer naar de maatschappij terug en doorbreek je ook in je werkomgeving oude patronen en gewoontes die niet meer bij je passen.

Na Circle of Care..

weet jij als mama en als onderneemster beter je prioriteiten te stellen en handel je daar met meer vertrouwen naar.

doorbreek je oude patronen en gewoontes zoals lang doorwerken, omdat ze niet meer bij je passen.

navigeer jij makkelijker tussen jouw verwachtingen en de realiteit: je weet dat niet elke dag het perfecte plaatje zal zijn, maar je hebt het vertrouwen en de tools in handen om er elke dag het beste van te maken.

durf je je werksituatie te veranderen: je behoeftes veranderen en je legt nu nog meer nadruk op eigen waarden en wilt meer dan ooit samenwerken met klanten die zich daarin herkennen.

sluit je de vernieuwde versie van jezelf die je in de spiegel ziet in je hart. Je hebt er vrede mee dat je lichaam is veranderd na de grootste gebeurtenis in je leven en  voel je als herboren in een nieuwe elegante of comfortabele outfit of nieuwe lingerie.

kies jij elke dag opnieuw voor de balans die je die dag nodig hebt: de ene dag is dat jouw kind, de andere jouw onderneming en nog een andere dag een combinatie van beiden. Jij hebt de touwtjes in handen van jouw speelveld.

ervaar je minder stress, wat jouw gezondheid en die van je kind ten goede komt.

besef je dat zelfzorg naast financiën en marketing een cruciale businesspilaar is en dat daarin investeren de normaalste zaak van de wereld is.

vertrouw jij op je innerlijke kracht om beslissingen te nemen & neem je op je eigen tempo jouw nieuwe rol en identiteit van nature op.

durf jij thuis en op het werk jouw ruimte in te nemen.

heb je diepere lagen in jezelf ontdekt die jou zowel persoonlijk als professioneel sterker maken.

heb je een netwerk van ondernemende moeders uitgebouwd waarop je altijd kan terugvallen.

Nog niet helemaal overtuigd? Lees nog even verder.

Wat het traject zo waardevol maakt? Je hoeft het niet alleen te doen.

Hi, ik ben Nadine, jouw klankbord en steunpilaar tijdens deze allesveranderende reis van je leven.

Als geboortetraumapreventie coach en -therapeut help ik mama’s het prille moederschap in combinatie met het ondernemerschap te ontdekken op een duurzame manier

Wat mij uniek maakt? Ik vertel je niet wat je moet doen. Van mij krijgt je geen ongevraagd advies. Ik ga je dus niet behoeden, maar wel bekrachtigen. Want alles wat jij nodig hebt, zit er al.

Tijdens dit unieke groeiprogramma werken we van buiten naar binnen om vervolgens op jouw eigen tempo weer van binnen naar buiten te treden. Je gunt jezelf momenten van rust om naar binnen te keren en als een nieuwe, herboren versie van jezelf weer de maatschappij in te stappen. Na 12 maanden is de cirkel rond.  Je leeft steeds meer vanuit je eigen kern, wat je niet alleen sterker maakt als moeder en persoon, maar ook als onderneemster.

Als mama van twee met een eigen zaak weet ik het maar al te goed: moeder worden is een oerknal. Het is het mooiste en tegelijk het zwaarste wat we in ons leven zullen doen. Het is soms beangstigend, het stressniveau ligt soms hoog, terwijl je niets liever wil dan een gouden blend te vinden tussen al je oude & nieuwe rollen.

Met Circle of Care gaan we een partnership aan. Die deep dive in jezelf durf je te maken, mét Momcare naast je zijde. Dat is enorm krachtig.

Dit traject is er voor jou. 
Van een moeder voor een moeder.

Wat een mama vertelt over Momcare:

"Je hebt aandacht voor het hele plaatje en zorgt dat je als (nieuwe) mama een veilige plek hebt om je weg te zoeken en met een tasje thee op adem te komen. Je bent ook buiten de gesprekken per mail bereikbaar voor vragen of zorgen, waarvoor dank.

Ik ben zelf pas gestart na mijn bevalling maar kan het enkel maar aanraden aan elke mama “to be” die bewust begeleid wil worden om te bloeien in haar nieuwe rol. Een aanrader dus!"

Circle of Care is voor jou als

 • je mama (in spe) en zelfstandige in hoofd- of bijberoep bent
 • je begrijpt dat hard werken ook betekent dat je fysiek en mentaal gezond moet zijn.
 • je op zoek bent naar een nieuwe balans tussen je ambities en je rol als moeder.
 • je wil inzetten op preventieve zorg om je emotionele gezondheid te versterken.
 • je al eens gehoord hebt over positieve geboorte-ervaringen vanuit innerlijke kracht en op zoek bent naar specifieke moederzorg om je daarin te ondersteunen.
 • je iemand aan je zijde wil die je geen ongevraagd advies geeft, maar jou je eigen (moederlijke) kracht doet ontdekken.
 • je geen nood hebt aan een hoop medische informatie, maar een begeleiding die vertrekt vanuit jouw lichaam en mentale welzijn.
 • je de veranderingen in je lichaam en de impact ervan op je toekomst beter wil begrijpen.
 • je je ten volle wil voorbereiden op een vernieuwde identiteit en nieuwe rollen.
 • je nieuwsgierig bent naar de positieve impact die het moederschap op jouw onderneming heeft.
 • je durft te investeren in persoonlijke & spirituele groei
 • je beseft dat de rust die jij kan inzetten tijdens de zwangerschap de ontwikkelingskwaliteit van je kind mee bepaalt. 
 • je gelooft in langdurige samenwerkingen.
 • je op zoek bent naar de diepere lagen die het moederschap zal aanraken.

Dit is jouw teken om jouw toekomst, die van je kind en die van je onderneming in eigen handen te nemen. Wat denk je?

Het programma

Intake

De klik is van onschatbare waarde! Laten we elkaar eerst online ontmoeten. Tijdens een vrijblijvende kennismaking kijken we hoe we van het moederen én ondernemen een succesverhaal kunnen maken.

Opstart traject

Traject van 12 maanden waarvan:

 • 7 indivuduele sessies van telkens 2 uur in de praktijkruimte of in overleg al wandelend in het bos.
 • 4 x Q&A live interactieve sessie
 • BONUS: min. 1 partnersessie

Support

Het traject biedt je 5/7 ondersteuning via WhatsApp of e-mail, 12 maanden lang. Minder Dr. Google, meer samen afstemmen. Hoe klinkt dat? Daarnaast heb je toegang tot de Circle Community, een online leeromgeving over de geboorte van een moeder.

Werkboek & Circle

We gebruiken het boek Ik beval in vertrouwen en de online Momcare werkboeken als leidraad. De sessies zorgen voor de nodige verdieping. Alle Circle of Care – vrouwen vormen samen een unieke tribe van ondernemende moeders.

BONUS: Partnersessie

Bij Momcare werken we dan vooral rond jouw geboorte als moeder, ook jouw partner speelt een belangrijke rol. Deze vrijblijvende bonussessie is geen verplicht, ongemakkelijk nummertje, maar een mooi gesprek tussen partners. Wat verwacht je partner? Strookt dat met jouw verwachtingen? Hoe bereiden we jullie relatie voor optie nieuwe werkelijkheid? Deze partnersessie versterkt het fundament van jullie relatie als liefdespartners en ouders.

Ben jij klaar om samen met Momcare je moederprogramma te activeren en dichter tot jezelf te komen?

Jouw investering

Je investeerde misschien al in een business coach, een personal trainer of een brandingexpert? Wat als je nu eens zou investeren in die andere belangrijke businesspijler: jezelf en je emotionele gezondheid. 

Want zonder die bouwsteen sta je nergens: je kan niet de mooiste versie van jezelf zijn, je kan noch de mama zijn die je wil, noch de succesvolle ondernemer die je ambieert.

Wat jouw investering is voor dit allesveranderende jaartraject met bestemming een gezonde, duurzame toekomst voor jou, jouw kind en je onderneming bespreken we tijdens onze connection call.

Op basis van de intake maak ik een op maat gemaakt voorstel en laat ik je zien hoe Momcare jou in diepere lagen kan brengen. 

Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt in deze unieke fase in je leven en wie jij naast je zijde wil hebben.

Samen creëren we een nieuw referentiekader dat er voor zorgt dat jij je eigen moederschap & ondernemerschap kan combineren op jouw voorwaarden en non-negotiables. 

Misschien ook nuttig om te weten. Dit traject zal bijdragen aan jouw gezondheid en succes als ondernemer, dus je kan de factuur inbrengen als bedrijfskost: burn-out preventie of coaching work/life balans.

Ik nodig je van harte uit om diep in jezelf te kijken. Wat heb jij als mama (in spe) nodig? Met welke versie van jou is jouw kind het meest gebaat? Zie je de positieve impact van jouw moederschap op je onderneming?

Voel je nu dat sprankeltje vuur in jezelf?
Kijk je reikhalzend uit naar de toekomst?
Dan ben jij de juiste vrouw voor dit traject!

Heb je nog een vraag?

Deze vragen stellen moeders het vaakst. Zit de jouwe er niet tussen? Mail me even, dan help ik je graag.

Het traject start wanneer jij het wil, er is dus geen specifieke startdatum. We plannen een gesprek in, waarna jij in alle rust beslist of je samen deze transformerende reis wil maken. Is het antwoord ‘ja’? Dan leggen we de verschillende sessies vast en krijg je toegang tot de online leeromgeving: de Circle Community met videomateriaal & online werkboeken per module, de WhatsApp-support en ontvang je het fysieke werkboek bij je thuis.

Natuurlijk! Of je nu zwanger bent van je eerste of je vijfde kind, je bent altijd welkom. Ik ben ervan overtuigd dat deze investering in jezelf, je gezin en je onderneming altijd een goede zet is. Je tijd wordt ook steeds kostbaarder. Dus deze momenten voor jezelf in combinatie met je nieuwe kindje is goud waard! De rust die jij weet te vinden en te bewaken tijdens je zwangerschap bepaalt mee de ontwikkelingskwaliteit van een kind.

Absoluut! Ik vind preconceptiezorg heel waardevol. Alles wat je voor de conceptie kan verbeteren wat betreft mentale & fysieke gezondheid geef je rechtstreeks door vanaf conceptie. Daarnaast zal vanaf conceptie voor jou veel en snel veranderen. Vooral lichamelijk dan, en vaak door het hoofd niet te verklaren. Proactief toewerken naar deze periode van je prille zwangerschap zal jou rust & vertrouwen bieden.

Zeker. Dit traject is er voor iedere moeder, vanaf de kinderwens tot een jaar na de geboorte. Elk trimester en elke fase na de bevalling heeft haar eigen uitdagingen waarop we tijdens de sessies werken. Twijfel je? Boek een intake en we bekijken de opportuniteiten samen.

Net zoals een bevalling, is verlies een hele ingrijpende gebeurtenis waarbij je emotionele gezondheid een cruciale pijler is. Tijdens het traject maken we tijd en ruimte om te rouwen en om bewust afscheid te nemen van je kindje. We integreren het Hersteltraject in de Circle of Care. Zo blijf jij niet met open wonden achter. Ik help je om je vertrouwen in je lichaam te herstellen, om je veilig te voelen en eventueel een nieuwe kinderwens welkom te heten.

Ik ben geen arts of gynaecoloog en geef geen advies. Ik help jou om je innerlijke kracht te ontdekken en te vertrouwen op je moederinstinct om zowel op persoonlijk als op professioneel vlak de beste keuzes te maken. Waarom? Omdat – vanuit het perspectief van Momcare – de focus vandaag net te veel ligt op medisch advies en te weinig op ‘eigen’ advies, vanuit je buikgevoel. Door jou de geboorte van een moeder vanuit jezelf te laten benaderen, hoop ik met Momcare daarin wat tegengewicht te bieden en jou je eigen kracht te doen ontdekken.

Circle of Care richt zich vooral op onderneemsters en high-potentials in managementfuncties met veel verantwoordelijkheden en de uitdagingen waarmee zij kampen. Zou je jezelf anders omschrijven? Dan heeft Momcare vast wel een traject dat beter bij jou past. Je ontdekt er hier alles over. Twijfel je of dit traject iets voor jou is? Mail dan naar nadine@momcare.be.

Dit programma draagt bij aan jouw gezondheid en succes als zelfstandige en komt dus ook je zaak ten goede. Normaal gezien kan je de factuur dan ook inbrengen in je kosten met vermelding: burn-out preventie of begeleiding work/life balance. Twijfel je? Vraag het nog even na bij je boekhouder. 

Ja! Jij zit aan het stuur, dus jij kiest. Je kan in één keer betalen, in 6x of in 12 keer.

Wat jouw investering is voor dit allesveranderende jaartraject met bestemming een gezonde, duurzame toekomst voor jou, jouw kind en je onderneming bespreken we tijdens onze connection call. Op basis van de intake maak ik een op maat gemaakt voorstel en laat ik je zien hoe Momcare jou in diepere lagen kan brengen.

Met Circle of Care wil ik heel graag lange termijn samenwerkingen aangaan met vrouwen die het moederschap gaan (her)ontdekken. Dat start overigens al vanaf kinderwens. Ik geloof in de lange termijn zorg. Daarnaast wil ik ook mijn eigen gezondheid & de juiste diepgang met cliënten kunnen garanderen, en dat is met kleinere aantallen. 

Het moet dus klikken. Langs 2 kanten. Maar als het klikt, dan is de energie van onschatbare waarde! Moeder worden transformeert je sowieso. Met of zonder Momcare. Maar binnen die transformatie staat doorgaans je kindje op de eerste plaats. Met Momcare naast je zijde verlies je jezelf niet, vergeet je jezelf niet & durf je steeds meer tijd, ruimte, geld & energie in jezelf te investeren want je weet: when a mother blooms, others blossom. 

Ik weet het, je legt de lat hoog. Dit traject helpt je om in de diepte te duiken, balans te vinden en op elk vlak een mooiere versie van jezelf te worden. Vol vertrouwen in je eigen kunnen. Als vrouw. Als moeder. Als onderneemster.

Boek meteen je intake hier.