Skip to content

Momenten binnen de afgelopen 9 maanden waarin elke gedachte uitgesproken mocht worden, zonder oordeel, zonder ongevraagd advies of oplossing. Ze leerde me hoe enthousiasme en plezier in het uitkijken naar het nieuwe hoofdstuk van ons gezin, hand in hand loopt met vele vragen en niet altijd een controleerbaar antwoord. En eigenlijk is dat helemaal oké, daar hielp Momcare me bij. Hoe ik me voel, wat ik voel, wat ik wel of niet luidop uitspreek en de keuzes die ik maak zijn oké. Ze zijn van mij voor mijn baby. 

Lorena, Rosehip & Raspberry

Momcare in 2024

De diepgewortelde wens om moeders emotioneel gezond te maken, zodat ze het moederschap vrij van (geboorte)trauma kunnen omarmen, is krachtig.

Met een rugzak vol bijscholingen en opleidingen op het gebied van alternatieve geneeskunde, traumatherapie en levensstijltherapie kiest Momcare ervoor om het aanbod te vereenvoudigen. Het verbindende, inspirerende en warme element zal steeds weer terugkomen in de samenwerkingen die Momcare aangaat, of het nu gaat om online evenementen voor moeders (to be), gezondheidsprofessionals of persoonlijke trajecten.

Als je niet weet waar te beginnen, raad ik aan om deel te nemen aan een online Circle of Care-editie. Dat kan een prachtige start zijn van je postpartumreis naar gezond moederschap!

CIRCLE OF CARE

The postpartum editions - online

Mothers matter. You matter.
Deze inspiratiesessie, met het hart van een mamacirkel, is helemaal voor jou, de vrouw achter de moeder, omdat we begrijpen dat elke moeder haar eigen reis maakt.
Ben je onlangs (terug) moeder geworden? Laten we eerlijk zijn, de kraamperiode kan een rollercoaster van emoties zijn. De wereld lijkt intenser dan ooit, met nieuwe verantwoordelijkheden, een veranderend lichaam en ongekende hormoonniveaus. Soms voel je je onbegrepen door je omgeving, en liggen eenzaamheid, isolatie, onzekerheid en oververmoeidheid op de loer.
 
Maar hier is onze online Circle of Care: The Postpartum Editions, waar we de diepte van het gevoelsleven achter de geboorte verkennen, met aandacht voor thema’s die voor jou van belang zijn.
 
Wat staat je te wachten? Een eerlijke, inspirerende, motiverende en versterkende ervaring. Deze bijeenkomst biedt de warmte van Momcare, online en afgestemd op de realiteit van de kraamtijd, maar toch intiem en verbindend.
 
Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de eerstvolgende (online of offline) editie? Stuur ons via onderstaande knop een vrijblijvend mailtje.

beyond birth

Verdiepingstraject - 1 : 1

Welkom bij Momcare’s pareltje: Beyond Birth, waar de zorg voor (aanstaande) moeders reikt tot ver voor en ver voorbij de geboorte van het kind. Hier ontplooit zich een holistisch traject van emotionele moederzorg, geboortetrauma hersteltherapie, preventie van geboortetrauma en orthomoleculaire therapie.

Of je nu op zoek bent naar emotioneel welzijn, geavanceerde geboortetrauma hersteltherapie of preventie van geboortetrauma, bij Beyond Birth bieden we op maat gemaakte ondersteuning die beide zijden van het spectrum omvat. Onze aanpak in geboortetraumapreventie richt zich op het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving, terwijl orthomoleculaire therapie wordt geïntegreerd om de algehele gezondheid van moeders te bevorderen.

Bij Momcare staat de geboorte van jou als moeder centraal, en de hele transformatie die daarbij komt kijken. De maatschappij houdt zich bezig met jouw korte termijn verandering aan de buitenkant. Wij richten ons op de langetermijnverandering aan de binnenkant, die de duurzaamheid van jouw moederschap zal bepalen.

EVENT VOOR ZORGVERSTREKKERS

Op vrijdag 19 april 2024 (10 -15u) willen we ons richten op een uiterst belangrijk thema: het trauma van het ongeboren kind. We staan voor een unieke kans om onze kennis te vergroten en onze benadering te versterken, zodat we de gezondheid en het welzijn van toekomstige generaties kunnen verbeteren.

Laten we deze online dag aangrijpen om te leren van vooraanstaande experts (de Nederlandse Brun Kuipers én de Belgische Anja Caers) op het gebied van prenatale gezondheid en trauma. Laten we openstaan voor nieuwe perspectieven, nieuwe inzichten en nieuwe benaderingen. Samen kunnen we het bewustzijn vergroten en een verschil maken in het leven van ongeboren kinderen en hun toekomstige welzijn.