Skip to content

Wall of Love

"je werk is zo waardevol."

Geboortetrauma therapie klinkt alsof je enkel terecht kan bij Nadine als je écht een traumatische bevalling beleefd hebt. Eerlijk, iedere vrouw zou bij Nadine op de zetel moeten plaatsnemen na haar bevalling. Zelfs al heb je het gevoel geen moeilijke bevalling te hebben gehad is haar therapievorm enorm waardevol. Geboorte geven is een trauma voor het lichaam en geest, voor iedere vrouw, zonder dat het negatief moet zijn. Nadine neemt de tijd om te luisteren, echt te luisteren, naar ieder detail van jou beleving in een warme omgeving waar je je veilig en gehoord voelt. 

We praten na onze bevalling gewoon te weinig over wat we net doorgemaakt hebben. Het is ingrijpend, zowel voor je lichaam als je geest. Er is vanalles met je lichaam gebeurd, je maakt zaken mee waarvan niemand jou iets had verteld en achteraf wordt je bevalling vaak geminimaliseerd door de zin ‘oh dat heb ik ook meegemaakt’ en daarbij blijft het dan. Ik was iemand die helemaal geen slecht gevoel had tov mijn bevallingen maar merkte wel op dat ik vaak nood had om in geuren en kleuren te vertellen over mijn ervaring. 

Bevallingen rondom mij triggerden bij mij de spraakwaterval over mijn eigen geboortes en tegelijk gaf het me ook ergens wel een krampachtig gevoel in mijn maag. Tijdens het hersteltraject bij Nadine nam ze de tijd om ieder detail rond mijn kraamperiode te beluisteren, dieper op in te gaan en er kwamen emoties los waarvan ik niet wist dat die zo gevoelig lagen. Kleine details bleken een grote impact te hebben en door de rush van het leven en de mindset van ‘we doen door’, had ik nog nooit echt tijd genomen om hierover te praten.

Na het gesprek met Nadine kwam ik tot inzicht over bepaalde zaken maar vooral, het bracht enorm veel rust. 

Ik voel me dichter bij mezelf, dichter bij mijn kindjes en mijn man. De nood om uitgebreid over mijn eigen ervaringen te vertellen is er niet meer want het is allemaal gezegd. Het is eruit en dat met dank aan Nadine. 

Vier jaar na datum heb ik door amper 2u van a tot z te vertellen over mijn ervaring rust gevonden rond mijn ‘geboorte geven’. Bedankt Nadine, ik sta achter je zachte en warme aanpak die oprecht en passie gestuurd is. 

Je werk is zo waardevol. 

A.

Dat is wel een heel mooi cadeau wat je me gegeven hebt. Serieus genomen worden daarin, mijn verhaal mogen doen zonder oordeel. Ik had het resultaat niet zo verbluffend verwacht als dat het nu is. Ik merk dat het echt een verschil van dag & nacht is, met hoe ik er eerst in stond. En ik kan ook over die tijd praten, zonder vol te schieten.

J.

Over lange termijn traject

De coaching sessies zijn een plek voor ruimte geworden. De verdeling van de sessies over de periode in combinatie met Nadine haar persoonlijkheid en Kennis zorgden automatisch voor adempauzes in een periode vol verandering.

Momenten binnen de afgelopen 9 maanden waarin elke gedachte uitgesproken mocht worden, zonder oordeel, zonder ongevraagd advies of oplossing. Ze leerde me hoe enthousiasme en plezier in het uitkijken naar het nieuwe hoofdstuk van ons gezin, hand in hand loopt met vele vragen en niet altijd een controleerbaar antwoord. En eigenlijk is dat helemaal oké, daar hielp Momcare me bij.

Hoe ik me voel, wat ik voel, wat ik wel of niet luidop uitspreek en de keuzes die ik maak zijn oké. Ze zijn van mij voor mijn baby. Tijdens mijn transformatie van Lorena naar het deel van mezelf dat Moeder wordt, botste ik vaak tegen persoonlijke valkuilen aan, net zoals mijn buik groeide en de baby zichtbaarder werd, begon ik ook steeds zekerder in mijn schoenen te staan over wat komen zal. Mijn partner en ik leerde gaande weg ook sneller opener en kwetsbaar te communiceren. Delen waar je naar uitkijkt is gemakkelijk, delen waar je je overweldigd van voelt, bang van bent of wat je nodig hebt is iets anders.

Momcare hielp om dit op onze manier te leren en vooral ook doen.

Lorena

Nadine, Wat goed dat ik de stap naar Momcare genomen heb! De zwangerschap en kraamtijd van mijn tweede kindje verliepen niet zoals ik het voor ogen had. HG (extreme zwangerschapsmisselijkheid) alsook een aantal gebeurtenissen tijdens mijn kraamtijd zorgden voor een donker randje aan mijn roze wolk.

Maar het was pas na de kraamperiode dat ik tot het besef kwam dat er nog verdriet zat. Op aanraden van mijn vroedvrouw zocht ik hulp en kwam ik bij jou terecht. Ik heb getwijfeld om de stap naar Momcare te nemen, het is immers een investering. Maar jij maakte me bewust dat dit een investering is in mezelf. En ik ben heel blij dat ik in mezelf heb durven investeren. Tijdens de gesprekken geef jij ruimte en erkenning voor kwetsuren uit het verleden. Maar we gaan ook op zoek naar wie ik ben, naar wat ik nodig heb om te groeien tot mezelf.

De sessies van 1,5 uur zijn voor mij ook een moment van rust. Een moment voor mezelf en om bewust stil te staan. Ook de setting draagt hier mee toe bij: een prachtig gebouw met een heel gezellige spreekkamer. Ik lijk telkens voor 1,5u even in Parijs!

Je hebt aandacht voor het hele plaatje en zorgt dat je als (nieuwe) mama een veilige plek hebt om je weg te zoeken en met een tasje thee op adem te komen. Je bent ook buiten de gesprekken per mail bereikbaar voor vragen of zorgen, waarvoor dank. Ik ben zelf pas gestart na mijn bevalling maar kan het enkel maar aanraden aan elke mama “to be” die bewust begeleid wil worden om te bloeien in haar nieuwe rol. Een aanrader dus!

Bedankt! Lieve groet, Sarah

Over het herstelgesprek

Ik moet eerlijk zijn, ik heb in het begin wat getwijfeld. Ik vroeg me af; Heb ik wel effectief last van een geboortetrauma? ‘Trauma’, zoveel last heb ik nu ook weer niet, toch?

Het eerste jaar met een kindje is al best duur, heb ik dit echt wel nodig? Maar wat ben ik zó blij dat ik dit voor mezelf gedaan heb! Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek legde Nadine me er alles over uit. Dat  geboortetraumas ook heel kleine dingen zijn die gewoon niet gelopen zijn zoals ik het gehoopt had. Ik voelde direct een klik met Nadine en had me geen andere persoon kunnen voorstellen om dit traject samen mee te doen, het plaatje klopte gewoon helemaal met haar!

Tijdens het herstelgesprek bleek dat er meer zaken rond de geboorte van mijn kindje anders gelopen waren dan ik dacht. Niet alleen de geboorte zelf, maar ook de eerste dagen erna rond bijvoorbeeld bezoek, en (schoon)familie dat me toch wat dwars zat, en er bij Nadine gewoon mocht zijn. Door de begeleiding heb ik meer zicht gekregen en ben ik oprecht oké met alles rond hoe ík de geboorte heb ervaren. Ik kijk er nu naar als een ervaring waar ik als persoon veel uit heb geleerd op verschillende vlakken. Ik betrap mezelf er op dat ik een glimlach op mijn gezicht krijg en fier ben op hoe ik gereageerd heb.

Maar ook op hoe oké ik er nu mee ben, waar ik voorheen mezelf overtuigde dat het wel een van de mooiste dagen van mijn leven moest zijn (want dat was eerlijk gezegd toch niet). Wat een verschil met voordien..

Daarnaast zijn mijn fysieke klachten zo goed als weg, en heb ik het gevoel minder geleefd te worden in het moederschap. Ik ben op goede weg. Ik betrap mezelf er soms op, dat ik bij een situatie die zich voordoet soms denk; wat zou Nadine zeggen tegen me? En dat helpt, want geef toe, voor onszelf als mama zijn we toch steeds strenger dan nodig.

Met andere woorden, het is een investering in mezelf die ik elke keer opnieuw zou doen en die elke mama verdient. Wanneer er een tweede kindje komt, doe ik dit traject bij momcare terug, onafhankelijk van hoe de geboorte zal verlopen, dat is zeker.

Maria

Algemeen

Vanaf het eerste moment voelde ik me meteen op mijn gemak bij Nadine. Ze liet mijn gevoelens de vrije loop en gaf hierbij heldere inzichten en adviezen.  De combinatie van het gesprek en de boswandeling deden me écht deugd. Niet alleen was ik er even tussen uit, het gesprek heeft me ook echt opgeladen met nieuwe energie en me een andere kijk gegeven! Dankjewel Nadine 

Sylvie

Heel veel succes, Nadine! Ik heb gemerkt dat de mensen die in mijn leven waren rondom de zwangerschap, de bevalling en de geboorte, een dierbaar plekje in mijn hart hebben gekregen. Jij gaat vast ook dierbare plekjes innemen met dit initiatief. 

Annette

Ik ben oprecht blij dat er iemand is zoals jij die hier iets mee doet! ik heb nooit op een roze wolk gezeten, heb een trauma aan mijn bevalling overgehouden en je wordt totaal aan je lot overgelaten zodra je kinderen op de wereld zijn gezet… Ik had 2 jaar geleden zeker dienst kunnen doen op Momcare!

Joyce

Het is erg jammer dat er niet meer naar bevallende vrouwen wordt geluisterd. Wij kennen ons lichaam immers toch het best? Het is bijna alsof ze je tijdelijk ontoerekeningsvatbaar verklaren. Frustrerend.

M.

Laat een review achter

MOMCARE X ZOBEVALIK PRESENTEREN

DE GEBOORTE VAN EEN STERKE MOEDER

14 APRIL 23 / 10 - 15u * ONLINE EVENT