Skip to content

Wall of Love

"je werk is zo waardevol."

“Geboortetrauma therapie klinkt alsof je enkel terecht kan bij Nadine als je écht een traumatische bevalling beleefd hebt. Eerlijk, iedere vrouw zou bij Nadine op de zetel moeten plaatsnemen na haar bevalling. Zelfs al heb je het gevoel geen moeilijke bevalling te hebben gehad is haar therapievorm enorm waardevol. Geboorte geven is een trauma voor het lichaam en geest, voor iedere vrouw, zonder dat het negatief moet zijn. Nadine neemt de tijd om te luisteren, echt te luisteren, naar ieder detail van jou beleving in een warme omgeving waar je je veilig en gehoord voelt. 

We praten na onze bevalling gewoon te weinig over wat we net doorgemaakt hebben. Het is ingrijpend, zowel voor je lichaam als je geest. Er is vanalles met je lichaam gebeurd, je maakt zaken mee waarvan niemand jou iets had verteld en achteraf wordt je bevalling vaak geminimaliseerd door de zin ‘oh dat heb ik ook meegemaakt’ en daarbij blijft het dan. Ik was iemand die helemaal geen slecht gevoel had tov mijn bevallingen maar merkte wel op dat ik vaak nood had om in geuren en kleuren te vertellen over mijn ervaring. 

Bevallingen rondom mij triggerden bij mij de spraakwaterval over mijn eigen geboortes en tegelijk gaf het me ook ergens wel een krampachtig gevoel in mijn maag. Tijdens het hersteltraject bij Nadine nam ze de tijd om ieder detail rond mijn kraamperiode te beluisteren, dieper op in te gaan en er kwamen emoties los waarvan ik niet wist dat die zo gevoelig lagen. Kleine details bleken een grote impact te hebben en door de rush van het leven en de mindset van ‘we doen door’, had ik nog nooit echt tijd genomen om hierover te praten.

Na het gesprek met Nadine kwam ik tot inzicht over bepaalde zaken maar vooral, het bracht enorm veel rust. 

Ik voel me dichter bij mezelf, dichter bij mijn kindjes en mijn man. De nood om uitgebreid over mijn eigen ervaringen te vertellen is er niet meer want het is allemaal gezegd. Het is eruit en dat met dank aan Nadine. 

Vier jaar na datum heb ik door amper 2u van a tot z te vertellen over mijn ervaring rust gevonden rond mijn ‘geboorte geven’. Bedankt Nadine, ik sta achter je zachte en warme aanpak die oprecht en passie gestuurd is. 

Je werk is zo waardevol.”

A.

Laura vertelt over de hersteltherapie:

"Elk bevallingsverhaal is anders.

Maar dat er een verhaal aan iedere bevalling hangt, dat is zeker. 

En dan heb ik het nog niet over de zwangerschap, of die zware maanden na de bevalling. Al deze verhalen moeten verteld en gehoord worden. Momcare haalt deze verhalen naar boven, geeft er gehoor aan, diept ze uit, en geeft ze kracht.

Het was de aanhoudende disconnectie tussen mijn hoofd en mijn lichaam die me triggerde om 11 maanden na mijn bevalling dan toch bij Nadine op de sofa neer te strijken. Ik liep over van liefde en toch voelde ik me leeg. Al die tijd schreef ik het toe aan moeheid. Maar wanneer ik eerlijk was naar mezelf, voelde ik dat er iets niet klopte.

In mijn intake gesprek vertelde ik dat het vertrouwen in mijn lichaam een deuk had gekregen, dat ik vaak een drukkend gevoel had in mijn onderbuik, precies of iemand zachtjes in mijn baarmoeder kneep, en dat ik mijn bevallingsverhaal nooit echt had neergeschreven of verteld, en dat voelde vreemd.

Ik wist niet of ik er veel ging uithalen. Want een echt traumatische bevalling had ik niet gehad. Maar ik hoopte toch dat Nadine me zou kunnen helpen om die connectie tussen mijn hoofd en lichaam weer te herstellen en dat leeg gevoel terug vol te krijgen.

En dat deed ze. Nadine begrijpt het moederschap als geen ander, en stelt jou en jouw verhaal centraal op de meest begripvolle en zachte manier. Ze bewaakt mee jouw grenzen net op een moment waarop, laat ons eerlijk zijn, bijna al je grenzen vervaagd zijn. En ze identificeert sleutelmomenten en zelfs trauma’s tijdens of na de bevalling. Zelfs wanneer je denkt “goh, ik denk niet dat ik nog iets te vertellen heb”, stelt ze de juiste vraag en brengt ze jou tot nieuwe inzichten.

Ze bracht me terug dichter bij mezelf, dichter bij mijn kind en dichter bij mijn partner.

Merci Nadine.”

een getuigenis van

L.

“Na de zwangerschapsafbreking heeft Momcare mij een houvast en een veilig plekje gegeven. Ik voelde mij gesterkt en kon altijd terecht bij Nadine, al was het maar even om mijn verhaal kwijt te kunnen. Dankzij Momcare kon ik op voorhand en daarna mijn eigen keuzes maken en dat bracht me rust. 

Ook als we later wel voor een kindje gaan weet ik nu al beter wat ik wel en niet wil. Als vrouw ben ik enorm gegroeid.

Wel heeft het me wakker geschud dat er best wat meer aandacht en ondersteuning mag zijn voor zwangerschapsafbrekingen. Ook vrouwen die hier voor kiezen moeten best wat doorstaan en vanuit de omgeving en maatschappij komt niet altijd de nodige steun en het nodige begrip.”

Vertrouwen in de kinderwens. A vertelt:

“Sinds we in 2020 besloten dat een kindje heel erg welkom is in ons leven, veranderde er veel en eigenlijk ook weer niets. We vonden dat het niet nodig was om er druk op te leggen, ons kindje krijgt alle ruimte en tijd om te kiezen wanneer het wil komen.

Wat er vrij snel veranderde is dat ons gevoel van ‘rustig aan’ dat we dat niet konden. we merkte hoe teleurgesteld we iedere maand waren en omdat dat echt wel zwaar begon te wegen, maand na maand, voelde we dus toch de druk.

In 2022 koos ik ervoor om aan mijn eigen basis te werken, om me door verschillende mensen te laten begeleiden en ondersteunen. Nadine was er daar één van. 

Ik verlangde echt naar iemand waar ik al mijn vragen, gedachten kronkels, fysieke dingen die ik opmerkte en spirituele linken die ik zag, mee kon delen. Want tot nu toe had ik dit gevonden bij verschillende mensen, maar niet iemand waar ik echt alles mee kon delen. Ik verlangde ernaar gezien te worden, zonder oordeel.

Ik koos bij Nadine voor het geboortetrauma herstel traject, om eens te kijken naar mijn eigen geboorte. Niet vanuit ‘daar zit de oplossing’ maar vanuit: het voelt duidelijk dat daar iets zit, wat mij als persoon erg zal helpen en bij gevolg dus ook mij als moeder en mijn kind.

De sessies waren heel interessant, en vooral heel subtiel. Dat had ik niet verwacht. We hebben kleine dingen aangeraakt, die dan de dagen en weken erna verder doorwerkten in mezelf. Vaak onbewust en dan werd ik me er pas bewust van tijdens onze opvolggesprekken.

Het mooie is dat ik naar meer rust verlangde in ons traject om zwanger te worden, meer vertrouwen ook en dat ik dat ook echt gevonden heb. Mijn gevoel shiftte van ‘we zijn aan het wachten op een kindje’ naar ‘we zijn samen aan het aftasten, een soort dans tussen ons kindje en wijzelf’. Het mama zijn start niet vanaf dat ik zwanger ben 😊 Ik werd mama vanaf dat ons kindje gewenst is.

Daarnaast is mijn vertrouwen ook veranderd. Ik wilde voor ons traject dat ik er vertrouwen in zou hebben dat het er komt, ons kindje. Nu, na ons traject, voel ik zo ontzettend veel vertrouwen dat we op ons pad zitten. Dat dit klopt, dat wat onze volgende stap is altijd duidelijk zal zijn en dat het pad dat we nu bewandelen juist is. Of er nu een kindje komt of niet, dat ook dat juist zal zijn. En dat heel die weg, hoe lang of zwaar ook, de bedoeling is.

Ik ben zó enorm hard gegroeid de voorbije drie jaar! De mama die ik was in 2020 is niet meer de mama die ik nu ben. Ik ben dankbaar dat ik dit proces met Nadine ben aangegaan. Voor mezelf en voor mijn kindje. Hoe mooi is het dat ik dit mezelf cadeau heb gedaan en dat ons kind hier mee de vruchten van mag plukken.

Elk laagje dat ik afpel en dichter bij mezelf kom, is een stapje dichter naar jou in mijn armen houden. Je zit in ieder geval al helemaal in ons hart ❤️ lief kindje.

Dankjewel Nadine om er in 2022 voor me te zijn geweest. 🤗😘”

Dat is wel een heel mooi cadeau wat je me gegeven hebt. Serieus genomen worden daarin, mijn verhaal mogen doen zonder oordeel. Ik had het resultaat niet zo verbluffend verwacht als dat het nu is. Ik merk dat het echt een verschil van dag & nacht is, met hoe ik er eerst in stond. En ik kan ook over die tijd praten, zonder vol te schieten.

J.

Over lange termijn traject

De coaching sessies zijn een plek voor ruimte geworden. De verdeling van de sessies over de periode in combinatie met Nadine haar persoonlijkheid en Kennis zorgden automatisch voor adempauzes in een periode vol verandering.

Momenten binnen de afgelopen 9 maanden waarin elke gedachte uitgesproken mocht worden, zonder oordeel, zonder ongevraagd advies of oplossing. Ze leerde me hoe enthousiasme en plezier in het uitkijken naar het nieuwe hoofdstuk van ons gezin, hand in hand loopt met vele vragen en niet altijd een controleerbaar antwoord. En eigenlijk is dat helemaal oké, daar hielp Momcare me bij.

Hoe ik me voel, wat ik voel, wat ik wel of niet luidop uitspreek en de keuzes die ik maak zijn oké. Ze zijn van mij voor mijn baby. Tijdens mijn transformatie van Lorena naar het deel van mezelf dat Moeder wordt, botste ik vaak tegen persoonlijke valkuilen aan, net zoals mijn buik groeide en de baby zichtbaarder werd, begon ik ook steeds zekerder in mijn schoenen te staan over wat komen zal. Mijn partner en ik leerde gaande weg ook sneller opener en kwetsbaar te communiceren. Delen waar je naar uitkijkt is gemakkelijk, delen waar je je overweldigd van voelt, bang van bent of wat je nodig hebt is iets anders.

Momcare hielp om dit op onze manier te leren en vooral ook doen.

Lorena

Nadine, Wat goed dat ik de stap naar Momcare genomen heb! De zwangerschap en kraamtijd van mijn tweede kindje verliepen niet zoals ik het voor ogen had. HG (extreme zwangerschapsmisselijkheid) alsook een aantal gebeurtenissen tijdens mijn kraamtijd zorgden voor een donker randje aan mijn roze wolk.

Maar het was pas na de kraamperiode dat ik tot het besef kwam dat er nog verdriet zat. Op aanraden van mijn vroedvrouw zocht ik hulp en kwam ik bij jou terecht. Ik heb getwijfeld om de stap naar Momcare te nemen, het is immers een investering. Maar jij maakte me bewust dat dit een investering is in mezelf. En ik ben heel blij dat ik in mezelf heb durven investeren. Tijdens de gesprekken geef jij ruimte en erkenning voor kwetsuren uit het verleden. Maar we gaan ook op zoek naar wie ik ben, naar wat ik nodig heb om te groeien tot mezelf.

De sessies van 1,5 uur zijn voor mij ook een moment van rust. Een moment voor mezelf en om bewust stil te staan. Ook de setting draagt hier mee toe bij: een prachtig gebouw met een heel gezellige spreekkamer. Ik lijk telkens voor 1,5u even in Parijs!

Je hebt aandacht voor het hele plaatje en zorgt dat je als (nieuwe) mama een veilige plek hebt om je weg te zoeken en met een tasje thee op adem te komen. Je bent ook buiten de gesprekken per mail bereikbaar voor vragen of zorgen, waarvoor dank. Ik ben zelf pas gestart na mijn bevalling maar kan het enkel maar aanraden aan elke mama “to be” die bewust begeleid wil worden om te bloeien in haar nieuwe rol. Een aanrader dus!

Bedankt! Lieve groet, Sarah

Over het herstelgesprek

Ik moet eerlijk zijn, ik heb in het begin wat getwijfeld. Ik vroeg me af; Heb ik wel effectief last van een geboortetrauma? ‘Trauma’, zoveel last heb ik nu ook weer niet, toch?

Het eerste jaar met een kindje is al best duur, heb ik dit echt wel nodig? Maar wat ben ik zó blij dat ik dit voor mezelf gedaan heb! Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek legde Nadine me er alles over uit. Dat  geboortetraumas ook heel kleine dingen zijn die gewoon niet gelopen zijn zoals ik het gehoopt had. Ik voelde direct een klik met Nadine en had me geen andere persoon kunnen voorstellen om dit traject samen mee te doen, het plaatje klopte gewoon helemaal met haar!

Tijdens het herstelgesprek bleek dat er meer zaken rond de geboorte van mijn kindje anders gelopen waren dan ik dacht. Niet alleen de geboorte zelf, maar ook de eerste dagen erna rond bijvoorbeeld bezoek, en (schoon)familie dat me toch wat dwars zat, en er bij Nadine gewoon mocht zijn. Door de begeleiding heb ik meer zicht gekregen en ben ik oprecht oké met alles rond hoe ík de geboorte heb ervaren. Ik kijk er nu naar als een ervaring waar ik als persoon veel uit heb geleerd op verschillende vlakken. Ik betrap mezelf er op dat ik een glimlach op mijn gezicht krijg en fier ben op hoe ik gereageerd heb.

Maar ook op hoe oké ik er nu mee ben, waar ik voorheen mezelf overtuigde dat het wel een van de mooiste dagen van mijn leven moest zijn (want dat was eerlijk gezegd toch niet). Wat een verschil met voordien..

Daarnaast zijn mijn fysieke klachten zo goed als weg, en heb ik het gevoel minder geleefd te worden in het moederschap. Ik ben op goede weg. Ik betrap mezelf er soms op, dat ik bij een situatie die zich voordoet soms denk; wat zou Nadine zeggen tegen me? En dat helpt, want geef toe, voor onszelf als mama zijn we toch steeds strenger dan nodig.

Met andere woorden, het is een investering in mezelf die ik elke keer opnieuw zou doen en die elke mama verdient. Wanneer er een tweede kindje komt, doe ik dit traject bij momcare terug, onafhankelijk van hoe de geboorte zal verlopen, dat is zeker.

Maria

Laat een review achter