Skip to content

Wall of Love

Wat zeggen andere mama’s over Momcare?

Over Geboortetrauma Hersteltherapie

Dat is wel een heel mooi cadeau wat je me gegeven hebt. Serieus genomen worden daarin, mijn verhaal mogen doen zonder oordeel. Ik had het resultaat niet zo verbluffend verwacht als dat het nu is. Ik merk dat het echt een verschil van dag & nacht is, met hoe ik er eerst in stond. En ik kan ook over die tijd praten, zonder vol te schieten.

J.

Over The Momcare Experience

De coaching sessies zijn een plek voor ruimte geworden. De verdeling van de sessies over de periode in combinatie met Nadine haar persoonlijkheid en Kennis zorgden automatisch voor adempauzes in een periode vol verandering.

Momenten binnen de afgelopen 9 maanden waarin elke gedachte uitgesproken mocht worden, zonder oordeel, zonder ongevraagd advies of oplossing. Ze leerde me hoe enthousiasme en plezier in het uitkijken naar het nieuwe hoofdstuk van ons gezin, hand in hand loopt met vele vragen en niet altijd een controleerbaar antwoord. En eigenlijk is dat helemaal oké, daar hielp Momcare me bij.

Hoe ik me voel, wat ik voel, wat ik wel of niet luidop uitspreek en de keuzes die ik maak zijn oké. Ze zijn van mij voor mijn baby. Tijdens mijn transformatie van Lorena naar het deel van mezelf dat Moeder wordt, botste ik vaak tegen persoonlijke valkuilen aan, net zoals mijn buik groeide en de baby zichtbaarder werd, begon ik ook steeds zekerder in mijn schoenen te staan over wat komen zal. Mijn partner en ik leerde gaande weg ook sneller opener en kwetsbaar te communiceren. Delen waar je naar uitkijkt is gemakkelijk, delen waar je je overweldigd van voelt, bang van bent of wat je nodig hebt is iets anders.

Momcare hielp om dit op onze manier te leren en vooral ook doen.

Lorena

Nadine, Wat goed dat ik de stap naar Momcare genomen heb! De zwangerschap en kraamtijd van mijn tweede kindje verliepen niet zoals ik het voor ogen had. HG (extreme zwangerschapsmisselijkheid) alsook een aantal gebeurtenissen tijdens mijn kraamtijd zorgden voor een donker randje aan mijn roze wolk.

Maar het was pas na de kraamperiode dat ik tot het besef kwam dat er nog verdriet zat. Op aanraden van mijn vroedvrouw zocht ik hulp en kwam ik bij jou terecht. Ik heb getwijfeld om de stap naar Momcare te nemen, het is immers een investering. Maar jij maakte me bewust dat dit een investering is in mezelf. En ik ben heel blij dat ik in mezelf heb durven investeren. Tijdens de gesprekken geef jij ruimte en erkenning voor kwetsuren uit het verleden. Maar we gaan ook op zoek naar wie ik ben, naar wat ik nodig heb om te groeien tot mezelf.

De sessies van 1,5 uur zijn voor mij ook een moment van rust. Een moment voor mezelf en om bewust stil te staan. Ook de setting draagt hier mee toe bij: een prachtig gebouw met een heel gezellige spreekkamer. Ik lijk telkens voor 1,5u even in Parijs!

Je hebt aandacht voor het hele plaatje en zorgt dat je als (nieuwe) mama een veilige plek hebt om je weg te zoeken en met een tasje thee op adem te komen. Je bent ook buiten de gesprekken per mail bereikbaar voor vragen of zorgen, waarvoor dank. Ik ben zelf pas gestart na mijn bevalling maar kan het enkel maar aanraden aan elke mama “to be” die bewust begeleid wil worden om te bloeien in haar nieuwe rol. Een aanrader dus!

Bedankt! Lieve groet, Sarah

Over Online Serie Support & Empower

Algemeen

Vanaf het eerste moment voelde ik me meteen op mijn gemak bij Nadine. Ze liet mijn gevoelens de vrije loop en gaf hierbij heldere inzichten en adviezen.  De combinatie van het gesprek en de boswandeling deden me écht deugd. Niet alleen was ik er even tussen uit, het gesprek heeft me ook echt opgeladen met nieuwe energie en me een andere kijk gegeven! Dankjewel Nadine 

Sylvie

Heel veel succes, Nadine! Ik heb gemerkt dat de mensen die in mijn leven waren rondom de zwangerschap, de bevalling en de geboorte, een dierbaar plekje in mijn hart hebben gekregen. Jij gaat vast ook dierbare plekjes innemen met dit initiatief. 

Annette

Ik ben oprecht blij dat er iemand is zoals jij die hier iets mee doet! ik heb nooit op een roze wolk gezeten, heb een trauma aan mijn bevalling overgehouden en je wordt totaal aan je lot overgelaten zodra je kinderen op de wereld zijn gezet… Ik had 2 jaar geleden zeker dienst kunnen doen op Momcare!

Joyce

Het is erg jammer dat er niet meer naar bevallende vrouwen wordt geluisterd. Wij kennen ons lichaam immers toch het best? Het is bijna alsof ze je tijdelijk ontoerekeningsvatbaar verklaren. Frustrerend.

M.

Laat een review achter