Skip to content

Wat zegt je moederbrein?

Veel geboortecursussen leggen de nadruk op het belang van kennis/informatie. Wij zeggen: wees trauma-informed (bewust van wat je kan schaden). En realiseer je verder vooral dat de innerlijke reis, het bewustzijn van jezelf, je lijf en je baby, fundamenteel is. 

Kennis is fijn, maar als je je eigen lichaam niet kunt voelen en/of je kennis niet kunt inzetten, helpt het je niet.

I care for you

Jouw emotionele gezondheid als (aanstaande) moeder en vrouw versterken, zodat je in elke situatie vertrouwt op jezelf, jouw keuzes en beslissingen.

Dat is waar Nadine van Momcare zich sterk voor maakt.

Als moeder van twee, groeiende experte in de wetenschap van de moeder, het moederbrein en het moederprogramma en therapeute bij het Nederlandse Landelijk centrum Zobevalik voor Geboorte en Trauma weet zij als geen ander wat jij als moeder (in spe) ervaart. En reikt ze je nieuwe perspectieven en informatie aan, zonder de (vaak belerende) medisch gekleurde bril.

Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je of Momcare bij jou past?

We nodigen je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek, genaamd “Let’s talk care”.

Tijdens dit gesprek bespreken we jouw specifieke behoeften en bekijken we samen of onze aanpak bij jou past. Dit geeft je de gelegenheid om te bepalen of Momcare de juiste keuze is voor jouw zorgbehoeften.

Over Momcare

Bij Momcare willen we jou aanmoedigen om bewust te blijven van de wonderen en uitdagingen die het moederschap met zich meebrengt. Het is een avontuur dat je laat groeien, je uitdaagt en het beste in jezelf naar boven haalt.

We willen dat je jezelf herinnert aan de kracht die je in je hebt, zodat je het moederschap op jouw unieke manier kunt omarmen. Jij bent de architect van deze bijzondere reis, en Momcare is hier om je te steunen en te begeleiden.

Naast het koesteren van het moederschap willen we inspireren hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen. Als vrouw is het essentieel om te durven investeren in zowel mentaal als fysiek welzijn. Wij willen dat je jezelf toestemming geeft om tijd en ruimte voor jezelf te nemen, zodat je vol liefde en energie kunt zijn voor anderen.

MAAR OOK

Bij Momcare nemen we het thema geboortetrauma serieus. Dat betekent dat er erkenning, begrip en passende ondersteuning wordt geboden aan de moeders die negatieve gevoelens overhouden aan de periode rondom de geboorte van hun kind. We creëren bewust een warme en veilige plek waar jij je ervaringen kan delen. Waar jij alsnog je moederprogramma mag laten afspelen. Als opgeleid Geboortetrauma Coach én Therapeut (waarvan Nadine de eerste was in België sinds 2021) bieden we zeer moedergerichte professionele hulp en begeleiding om het trauma en/of verlies van je kindje te verwerken. 

Maar het heeft ook een maatschappelijk effect. Door openlijk te blijven spreken over geboortetrauma, kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de fysieke en emotionele gezondheid van moeders en hun kinderen, en een positieve start van het ouderschap bevorderen.

Het doorbreken van dit taboe creëert een veilige omgeving waarin moeders zich gesteund en begrepen voelen. Dit opent de weg voor het zoeken naar passende ondersteuning, professionele hulp en het helingsproces.

Soulful care & healing

for all momkind

Sinds eind 2022 verdiept Nadine, bezielster van Momcare, zich in de wereld van integrale orthomoleculaire therapie. Het ontdekken van lichamelijke verbanden, het herstellen van stress-systemen en het voeden van zowel de ziel als het lichaam met voeding en emotionele begeleiding vormen voor haar een prachtige combinatie! Binnen Momcare wil ze deze combinatie optimaliseren, zodat vrouwen gezondheidswinst ervaren vanuit een gebalanceerde body-mind link.

Momcare is dus een gezondheidspraktijk voor alle moeders, met als doel hen te ondersteunen en te begeleiden in hun gezondheidsreis.

Waarom blijft geboortetrauma zo belangrijk binnen Momcare?

In de praktijk zien we dat een geboortetrauma vaak als een soort katalysator werkt. Door de jaren heen worden negatieve ervaringen opgestapeld en in het lichaam opgeslagen, om dan tijdens zo’n kwetsbaar moment – vanwege de uiterst sensorische staat – zoals een bevalling, tot uiting te komen. 

De vrouw die jij vandaag bent, wordt bepaald door de geboorte-ervaring(en) die jij hebt gehad. Zowel jouw eigen geboorte, als de geboorte-ervaringen van je kind(eren). Kennis hebben over deze blauwdruk zal jou gegarandeerd gezondheidswinst opleveren.

Momcare is onderdeel van

Wie is Nadine? Wat zijn haar ervaringen voor de sprong naar Momcare?

Ik omschrijf mezelf altijd als een creatieve ziel met een oog voor detail. Ik ben graag creatief bezig en uit dit op verschillende domeinen in mijn leven.

Neem gerust een kijkje!

Als Geboortetrauma Preventie Coach ben ik gecertificeerd lid van het topteam ZOBEVALIK. Dit is een Nederlandse organisatie met een landelijke centrum voor Trauma & Geboorte in Vianen die zich inzet voor specifieke moederzorg tijdens de zwangerschap, de geboorte-ervaring en herstelperiode. Met veel respect voor de natuur én de moeder haar wetenschap, helpen we moeders om meer autonomie in te zetten tijdens deze belangrijke levensverandering. 

Daarnaast ben ik gecertificeerd Geboortetrauma Therapeut. Om een volledig pakket aan moederzorg te kunnen bieden, vooral met specialisatie Geboortetrauma, vond ik het belangrijk om deze opleiding erbij te volgen. 

Als Geboortetrauma Therapeut ben ik in staat om moeders te helpen herstellen van een geboortetrauma door middel van een effectieve en vriendelijke methode. Meer informatie over de hersteltherapie vind je hier. 

Ben je op zoek naar Geboortetrauma Hersteltherapie begeleiding in Nederland? Het team telt meer dan 40 andere Consulenten &  Therapeuten. Je vindt de dichtsbijzijnde hier.

Met Momcare start ik een nieuw concept in België, juist omdat de urgentie hier zo hoog is. Door lid te zijn van dit team is er veel professionele ondersteuning en draagkracht. Er worden geregeld bijscholingen voorzien zodat we steeds met de nieuwste cijfers en inzichten aan de slag kunnen.

Momcare vormt een aanvulling op, en geen vervanging voor, medisch advies en zorg. 

We rise by lifting others. Home of Wellbeing is een therapeutisch- & yogacentrum (’s Gravenwezel) waar gelijkgestemden bij elkaar komen. We hebben één missie: een plek creëren waar iedereen terecht kan, wanneer je extra ondersteuning, raad of medeleven kan gebruiken. Vanuit de warmte van ons hart creëren wij een veilige haven waar naast yoga zo veel andere mogelijkheden zijn om je sterker, gezonder te maken. Zowel mentaal als fysiek. Bekijk de Mama Cirkels die ik hier organiseer via deze link.

De opleiding (i.o. tem eind 2023) tot Integraal Orthomoleculaire Therapeut volgt Nadine bij KPNI Belgium. 

EMB bloedanalyse is via EMB TEST BV.