Skip to content

Wat zegt je moederbrein?

Veel geboortecursussen leggen de nadruk op het belang van kennis/informatie. Wij zeggen: wees trauma-informed (bewust van wat je kan schaden). En realiseer je verder vooral dat de innerlijke reis, het bewustzijn van jezelf, je lijf en je baby, fundamenteel is. 

Kennis is fijn, maar als je je eigen lichaam niet kunt voelen en/of je kennis niet kunt inzetten, helpt het je niet.

I care for you

Jouw emotionele gezondheid als (aanstaande) moeder en vrouw versterken, zodat je in elke situatie vertrouwt op jezelf, jouw keuzes en beslissingen.

Dat is de expertise van Nadine van Momcare.

Als moeder van twee, groeiende experte in de wetenschap van de moeder, het moederbrein en het moederprogramma en therapeute bij het Nederlandse Landelijk centrum Zobevalik voor Geboorte en Trauma weet zij als geen ander wat jij als moeder (in spe) ervaart. En reikt ze je nieuwe perspectieven en informatie aan, zonder de (vaak belerende) medisch gekleurde bril.

Soulful care & healing

for all momkind


Sinds eind 2022 verdiep ik mij in de wereld van orthomoleculaire therapie. Het kunnen ontdekken van lichamelijke verbanden, stress-systemen terug op orde krijgen en je ziel en lichaam voeden van binnenuit met voeding & emotionele begeleiding vind ik een prachtige match! Een combinatie die ik binnen Momcare wil optimaliseren zodat vrouwen gezondheidswinst ervaren vanuit een gebalanceerde body-mind link.

Momcare is dus een gezondheidspraktijk for all momkind. 

Waarom blijft geboortetrauma zo belangrijk binnen Momcare?

In de praktijk zien we dat een geboortetrauma vaak als een soort katalysator werkt. Door de jaren heen worden negatieve ervaringen opgestapeld en in het lichaam opgeslagen, om dan tijdens zo’n kwetsbaar moment – vanwege de uiterst sensorische staat – zoals een bevalling, tot uiting te komen. 

De vrouw die jij vandaag bent, wordt bepaald door de geboorte-ervaring(en) die jij hebt gehad. Zowel jouw eigen geboorte, als de geboorte-ervaringen van je kind(eren). Kennis hebben over deze blauwdruk zal jou gegarandeerd gezondheidswinst opleveren.

Over Momcare

Als ik spreek over een positieve geboorte-ervaring vanuit innerlijke kracht, dan heb ik het niet over het nastreven van dé perfecte bevalling. Verre van zelfs.

Met een positieve geboorte-ervaring vanuit innerlijke kracht bedoel ik ook niet standaard een thuisbevalling in bad. Een positieve geboorte-ervaring gaat verder.

In feite hoef ik niet te weten waar of hoe je wenst te bevallen. Mijn zorg is enkel dat jij je geïnformeerd, gesteund, gehoord & gerespecteerd voelt, ongeacht jouw keuzes en wensen.

Een prettige en positieve geboorte-ervaring waar jij met trots en kracht op kan terugkijken. Dat is wat zo extra transformerend kan zijn. En dat kan mét medische interventies of zonder, of iets daar tussenin.

Wie jij bent als vrouw wordt sterk bepaald door de geboorte-ervaring(en) die jij hebt gehad. Een generatie gezonde moeders na de bevalling, daar werk ik graag aan mee! Want gezonde moeders zetten gezonde kinderen op de wereld.

– Nadine

Momcare is onderdeel van

Wie is Nadine? Wat zijn haar ervaringen voor de sprong naar Momcare?

Ik omschrijf mezelf altijd als een creatieve ziel met een oog voor detail. Ik ben graag creatief bezig en uit dit op verschillende domeinen in mijn leven.

Neem gerust een kijkje!

Als Geboortetrauma Preventie Coach ben ik gecertificeerd lid van het topteam ZOBEVALIK. Dit is een Nederlandse organisatie met een landelijke centrum voor Trauma & Geboorte in Vianen die zich inzet voor specifieke moederzorg tijdens de zwangerschap, de geboorte-ervaring en herstelperiode. Met veel respect voor de natuur én de moeder haar wetenschap, helpen we moeders om meer autonomie in te zetten tijdens deze belangrijke levensverandering. 

Daarnaast ben ik gecertificeerd Geboortetrauma Therapeut. Om een volledig pakket aan moederzorg te kunnen bieden, vooral met specialisatie Geboortetrauma, vond ik het belangrijk om deze opleiding erbij te volgen. 

Als Geboortetrauma Therapeut ben ik in staat om moeders te helpen herstellen van een geboortetrauma door middel van een effectieve en vriendelijke methode. Meer informatie over de hersteltherapie vind je hier. 

Ben je op zoek naar Geboortetrauma Hersteltherapie begeleiding in Nederland? Het team telt meer dan 40 andere Consulenten &  Therapeuten. Je vindt de dichtsbijzijnde hier.

Met Momcare start ik een nieuw concept in België, juist omdat de urgentie hier zo hoog is. Door lid te zijn van dit team is er veel professionele ondersteuning en draagkracht. Er worden geregeld bijscholingen voorzien zodat we steeds met de nieuwste cijfers en inzichten aan de slag kunnen.

We rise by lifting others. Home of Wellbeing is een nieuw therapeutisch- & yogacentrum (’s Gravenwezel) waar gelijkgestemden bij elkaar komen. We hebben één missie: een plek creëren waar iedereen terecht kan, wanneer je extra ondersteuning, raad of medeleven kan gebruiken. Vanuit de warmte van ons hart creëren wij een veilige haven waar naast yoga zo veel andere mogelijkheden zijn om je sterker, gezonder te maken. Zowel mentaal als fysiek. Bekijk de Mama Cirkels die ik hier organiseer via deze link.

De opleiding tot Integraal Orthomoleculaire Therapeut volg ik bij KPNI Belgium. 

MOMCARE RITUAL

Diepgaande zelfzorg staat voor jou nu waarschijnlijk op de laatste plek.
En toch voel je: er is meer nodig dan een bad en een bruisbal om krachtig in het leven, je relatie en het (nakende) moederschap te staan.

Kom je vragen stellen.

Je hart luchten.

Je lichaam en geest laten rusten.

En laat elke sessie bijdragen tot een helend ritueel van zelfliefde, zelfzorg en gezond moederschap.

Dat verdien jij. En dat verdient je (toekomstige) kind.

LEES MEER