Skip to content

MOMCARE
EVENTS

Ontdek Momcare events – Inspirerende bijeenkomsten voor moeders en gezondheidsprofessionals

VOOR MOEDERS

CIRCLE OF CARE

The postpartum editions

Mothers matter. You matter.
 
Deze inspiratiesessie, met het hart van een mamacirkel, is helemaal voor jou, de vrouw achter de moeder, omdat we begrijpen dat elke moeder haar eigen reis maakt.
Ben je onlangs (terug) moeder geworden? Laten we eerlijk zijn, de kraamperiode kan een rollercoaster van emoties zijn. De wereld lijkt intenser dan ooit, met nieuwe verantwoordelijkheden, een veranderend lichaam en ongekende hormoonniveaus. Soms voel je je onbegrepen door je omgeving, en liggen eenzaamheid, isolatie, onzekerheid en oververmoeidheid op de loer.
 
Maar hier is onze online Circle of Care: The Postpartum Editions, waar we de diepte van het gevoelsleven achter de geboorte verkennen, met aandacht voor thema’s die voor jou van belang zijn.
 
Wat staat je te wachten? Een eerlijke, inspirerende, motiverende en versterkende ervaring. Deze bijeenkomst biedt de warmte van Momcare, online en afgestemd op de realiteit van de kraamtijd, maar toch intiem en verbindend.
 
Er zijn 6 plekjes beschikbaar per sessie. Deelname is €39 / sessie en plekje is gereserveerd na betaling.
 
  • 26/2 van 20:00-21:00 Terug zwanger na een verlies. Een eerder toekomstbeeld werd abrupt verstoord. Sta je nu voor de mogelijkheid van een nieuwe zwangerschap? Je verlangt naar de verwelkoming van dit kindje of toekomstige wens, maar gevoelens van schuld en angst spelen op. We belichten samen dit delicate proces.
 
  • 25/3 van 20:00 – 21:00 Verbondenheid met je baby. Ontdek de kern van de kraamperiode met de nadruk op Hechting & Herstel. En voel hoe je nog krachtiger een band kan opbouwen met je pasgeboren baby en effectief kunt omgaan met de uitdagingen die een intensieve kraamperiode met zich meebrengt.
 
  • 29/4 van 20:00 – 21:00 Terugkeren naar het werk. In hoeverre ben of was je klaar om terug in de ratrace te stappen? We belichten deze overgang en zoeken tools die kunnen helpen om een evenwicht tussen professionele verantwoordelijkheden en het gezinsleven te vinden.
 
  • 26/5 van 20:00 – 21:00 (eenmalig op zondag) Help, mijn omgeving begrijpt mij niet. Voel je je onbegrepen door je partner, (schoon)familie, vriendinnen of baas? Het maakt je onzeker en kost veel energie. Deze sessie werpt licht op dit thema want je omgeving heeft wel degelijk invloed op jouw (emotionele) gezondheid.
 
  • 24/6 van 20-21u Herstel & gezondheid. Herstellen en lichamelijke verzorging gaan hand in hand. Tijdens deze cirkel ontdek je welke ondersteunende voeding en levenstijltips je lichaam van binnenuit voeden.

MOTHERS

MATTER

VOOR ZORGVERLENERS

ZOBEVALIK SUMMIT

Het Zobevalik Summit brengt voor het derde jaar op rij gezondheidsprofessionals samen om het belangrijke thema te verkennen. Op vrijdag 19 april 2024 gaan we licht schijnen op de onzichtbaarheid van trauma van het ongeboren kind.

We verwelkomen graag zorgverleners van alle niveau’s op ons Summit! Student, starter, of gepassioneerd professional, deze dag is voor jou!

We gaan samen ontdekken wat de impact van trauma is op celniveau van het ongeboren kind. We worden tijdens deze dag meegenomen door een top tandem die ons meeneemt in een unieke tijdslijn.

In de voormiddag zal Brun Kuipers, Clinical Health&Nurse Scientist en founder van Zobevalik, ons meenemen in haar meest recente onderzoeken met focus op de ruimte periode rondom preconceptie, conceptie en zwangerschap.

Na de pauze zal Baby osteopate Anja Caers van Happy Baby Coach de tijdslijn verder zetten waarbij we ontdekken hoe trauma zich alsnog zichtbaar kan maken na de geboorte of in de loop van de eerste 1000 dagen bij een kindje (en/of haar mama).

De dag biedt inspiratie om de cyclus van trauma te doorbreken, veerkracht te cultiveren en een betere toekomst te creëren voor de gezondheid en het welzijn van toekomstige generaties. 

Aan het einde van het Summit ga je niet alleen vol inspiratie en inzichten virtueel naar huis, maar we voorzien je ook van praktische tools en waardevolle informatie die je direct kunt toepassen in jouw werk. 

Het Summit is van 10:00 – 15:00 u en dagticket bedraagt €79. Je ontvangt na betaling meteen een factuur per mail.