Skip to content

VERWERK
& HERSTEL

Gun jezelf ruimte voor heling en herstel van jouw geboorte-ervaring. Laat geboortetrauma niet verder sluimeren of tot uiting komen, en herstel jouw gevoelsleven.Wil je eerst even vrijblijvend kennismaken? Dat kan!
Het verwerken van je

geboorte-ervaring

Bij Momcare geloven we sterk in het belang van het verwerken van je geboorte-ervaring als een essentieel zelfzorg-element voor elke moeder. Hoewel het een vast onderdeel is van ons jaartraject Circle of Care, zouden alle pas bevallen vrouwen deze ondersteuning moeten krijgen.

In realiteit merken we op dat een geboorte-ervaring vaak anders verloopt dan verwacht of gehoopt. Bij Momcare nemen we de tijd om alle elementen te verwerken en te helen die dat nodig hebben. We richten ons op het positieve en verwerken het negatieve door middel van wetenschappelijk onderbouwde statements. Dit helpt om grip te krijgen op je geboortetevredenheid, zodat je in rust en vertrouwen je herstelperiode ingaat.

Op korte termijn zul je gezondheidsvoordelen ervaren door meer in verbinding te zijn met jezelf en je kindje. Op de lange termijn voorkom je dat blokkades en geboortetrauma’s zich verder opstapelen, wat bijdraagt aan een gezondere toekomst voor jou als moeder.

van disconnectie terug naar connectie

Tijdens het herstelgesprek nodigen we je uit om je voor te stellen en te vertellen hoe je graag had gewild dat de geboorte was verlopen. Beginnend op een punt waar alles nog goed voelde, zak je volledig in je lichaam en volg je wat goed aanvoelt.

Deze verbeeldingsreis, waarbij we voortdurend de verbinding met het lichaam maken, stelt het moederbrein in staat om op celniveau te functioneren. Het moederprogramma, dat toen al klaar lag om te worden geactiveerd (maar werd geblokkeerd), krijgt nu de kans om alsnog af te spelen.

In de praktijk zien we dat een geboortetrauma vaak als een soort katalysator fungeert. In de loop der jaren worden blokkades opgestapeld en in het lichaam opgeslagen, om dan tijdens zo’n sensorisch & hormonaal moment, zoals een bevalling, tot uiting te komen.

Het herstellen van je geboortetrauma is vaak het begin. Het brengt je naar een dieper bewustzijn, waar je ook andere trauma’s kunt tegenkomen, zoals uit je kindertijd. Tijdens een herstelgesprek krijg je de ruimte om ongestoord je verlangens en lichaam te volgen, waarbij je moederbrein ongestoord zijn werk kan doen.

Om in verbinding te komen met jezelf, mag het weer bewegen en gaan stromen. Ik heb vertrouwen in jouw zelfherstellend vermogen… heb jij dat ook?

Let's talk care

Vind je het toch eerder spannend allemaal? Maak gerust eerst een gratis online kennismaking om elkaar kort te leren kennen.

De weg naar momcare

In dit filmpje vertel ik je meer over het postpartumtraject en waarom dit eventueel voor jou nuttig kan zijn.

Evaluatie

In het hersteltraject zijn er drie evaluatiemomenten voorzien, ongeveer om de 4 weken, waarbij we jouw voortgang nauwlettend volgen obv je prognose. Deze evaluaties vinden zowel plaats in de praktijk als via zoom, waardoor je dagelijkse taken en rollen gewoon kunnen doorgaan. Het herstelproces vergt tijd, en het is belangrijk om jezelf die tijd te gunnen voor een optimale gezondheid! Je kunt de afspraak zelf naar wens inplannen via onze online agenda.

postpartum

De praktijk laat zien dat dit hersteltraject veel in gang zet voor vrouwen. Na de sessie zal je duidelijke signalen van je lichaam opmerken en wordt het werkelijke herstel zichtbaar.Gemiddeld duurt het traject tussen de vier en zes maanden. Tussentijds whatsapp contact naar behoefte wordt als zéér waardevol ervaren. Cliënten omschrijven deze steun als helpend omdat ze het proces niet alleen moeten doen.

Is mijn bevalling al te lang geleden?

Deze vraag komt vaak terug, en mijn antwoord is altijd volmondig nee! Het is nooit te laat om jouw ervaringen en de impact van de periode rondom de geboorte van je kind(eren) de aandacht en ruimte te geven die het verdient.

Dat is het mooie van jouw moederbrein… destijds ontstaan vanuit de zwangerschapshormonen van je kindje en nu een bron aan informatie. Via deze intuïtieve route gaan we jouw moederprogramma alsnog laten afspelen. Wees welkom, of het nu 5 jaar, 10 jaar, of 50 jaar geleden is… Deze ervaring is te belangrijk om er niets mee te doen.

Zelfzorg investering

Dit postpartumtraject duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden. Een herstelproces laat zich niet opjagen & Momcare laat je niet zomaar los. Daarom is de termijn van dit traject verruimt van drie naar zestal maanden. Je kiest zelf de betalingstermijn.

Om jou in alle sereniteit te mogen ontvangen en er geen kil, transactioneel sfeertje aan te koppelen, activeer je de investering van het traject vooraf.

Pas dan kun je je helemaal overgeven aan het moois dat mag ontstaan.

in één keer

840
 • - het herstelgesprek in praktijkruimte in Ekeren
 • - drie evaluatiemomenten verdeeld over praktijk & zoom
 • - extra verdiepende oefeningen tussendoor mogelijk
 • - whatsapp support naar behoefte
 • - verschillende betalingsmethodes mogelijk

in drie keer

280
 • - het herstelgesprek in praktijkruimte in Ekeren
 • - drie evaluatiemomenten verdeeld over praktijk & zoom
 • - extra verdiepende oefeningen tussendoor mogelijk
 • - whatsapp support naar behoefte
 • - verschillende betalingsmethodes mogelijk

in zes keer

140
 • - het herstelgesprek in praktijkruimte in Ekeren
 • - drie evaluatiemomenten verdeeld over praktijk & zoom
 • - extra verdiepende oefeningen tussendoor mogelijk
 • - whatsapp support naar behoefte
 • - verschillende betalingsmethodes mogelijk

Verlies & Je verloren kind

Geboortetrauma gaat gepaard met verlies. Verlies van gezondheid, verlies van gezonde intieme relatie, verlies van werk, verlies van toekomstplannen, verlies van weerbaarheid. Maar bovenal gaat het gepaard met verlies van zelfzorg & verlies van hulpaanvaarding.

Maar wat kan Momcare doen bij het verlies van een (ongeboren) kindje?

 De hersteltherapie is heel geschikt als jij graag begeleiding wenst na verlies & inadequate rouw van je verloren kindje.

Zo kan jij alsnog gehoor geven aan de realiteit van het verlies en waardig & bewust afscheid nemen. Deze therapie geeft jou de ruimte om je gevoelens en gedachtes te uiten, zoals jij dat wilt. De oplossingsgerichte benadering van deze therapie draagt bij tot breinactivatie, stressreductie & herstel. 

Je creëert alsnog de verbondenheid met je kind, vanuit je moederbrein die destijds werd gevormd onder invloed van de hormonen je kind

Een geliefd onderdeel van je leven is ten einde. Bewust & waardig afscheid nemen is belangrijk zodat je kan overgaan naar een nieuw levenshoofdstuk met herinneringen aan het oude

Kleine recap:

Het herstelgesprek is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om zowel te herstellen van een geboortetrauma als je geboorte-ervaring te verwerken. Tijdens het gesprek word je door middel van visualisatie in verbinding gebracht met je emotionele brein en innerlijke kracht. Het is een omgevingstherapie die je stresssysteem tot rust laat komen, wat een positieve invloed heeft op al je organen en systemen. Hierdoor worden je natuurlijke capaciteiten tot herstel weer aangesproken en kan er balans komen in je (gevoels)leven.

Het herstelgesprek is een omgevingstherapie, wat gunstige veranderingen teweegbrengt in hersenfuncties. (lees hier een uitgebreide beschrijving)

In de meeste gevallen kunnen de klachten verdwijnen na één of twee gesprekken, waardoor je je beter zult voelen. De eerste tekenen van herstel kunnen tijdens het gesprek worden opgemerkt en dit kan zich verder verbeteren in een paar weken tijd. Zowel jij als je kind en gezin kunnen hiervan profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, een gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

De hersteltherapie is zeer moedervriendelijk en effectief.

"Je werk is zo waardevol"

Wat andere vrouwen over Momcare en de hersteltherapie vertellen, ontdek je hier.

Opleiding tot Geboortetrauma Consulent & Therapeut werd gevolgd bij De Geboortespecialist. De privacyverklaring lees je hier.