Skip to content

VAN TRAUMA
NAAR
OERKRACHT

MOMCARE & ZOBEVALIK PRESENTEREN:
DERDE EDITIE OP 19.04.23 // 10 – 15u

DIT IS ONS EVENT IN 2023

GENIALITEIT

Als (aanstaande) moeder verandert er veel in je lichaam. Je moederbrein, een prachtig natuurlijk lichamelijk mechanisme dat ontstaat door je zwangerschapshormonen, neemt het normaliter van je over en stelt je zintuigen op scherp.


Hoe leer je vertrouwen op die natuurlijke oerkracht? Hoe word je emotioneel sterker voor, tijdens en na je bevalling? En welke gezondheidsboost geef jij als moeder in je kracht aan je kind? Op 14 april 2023 ontdekken Momcare en Zobevalik met (aanstaande) mama’s de route voor verbinding tijdens hun 2de online event.

Ma

Ma

P

L

a

N

N

I

N

G

Moeders (in spe) op een laagdrempelige manier laten proeven van hun oerkracht en de gezondheidsvoordelen van een zo natuurlijk mogelijke geboorte en kraamperiode. Dat is de insteek van het online event op vrijdag 14 april van 10 tot 15u.

Niet door jou te overstelpen met informatie, maar door voor ieders wat wils aan te bieden, zoals

Gastlezing:
Ontdek het genialiteit van een barende vrouw   en de rol van haar zintuigen.

Workshops:

1/ Maak een visionboard rond hoe jouw positieve geboorte-ervaring eruitziet

2/ Ontdek wat de lotusbevalling is en wat de voordelen voor je baby zijn

3/ Bereid je kraamperiode voor met de reis naar post partum

4/ Workshop Zobevalik in een ziekenhuis: kom in een medische omgeving in je kracht te staan

5/ Workshop voor partners: hoe ondersteun jij je vrouw in ongestoord baren

6/ Workshop Zobevalik met nazorg: dit is een prachtige manier om te verbinden met wat er van binnen bij jou en je baby speelt.

Mama Cirkel:
Deel ervaringen in kleine groep en verbind met andere moeders (max 5 – reservering verplicht).

Vraag maar Raak:
Ontmoet tal van experten op wie jij al je moederschapsvragen mag afvuren.

Alle activiteiten gaan online door. Iedere bezoeker kiest voor wat goed voelt en waar zij/hij behoefte aan heeft.

Niet alleen de moeders komen aan hun trekken, ook de partners zijn meer dan welkom. Zo wordt er zelfs een bijzondere partner-workshop georganiseerd. Want ja, ook zij én andere naasten zijn een belangrijke sleutel in het moederschapsverhaal. Dit is de uitgelezen kans om samen in verbinding en gesprek te gaan, terwijl je geniet van qualitytime. Je koopt één dagticket van €149/gezelschap.

Pa

RT

NE

rs

ZORG

VER

LE

NE

Rs

We gaan samen geboorte herwaarderen. De barende vrouw is geniaal. Maar tijdens dit online event spreken we ook over de actualiteit van geboortetrauma. Want te veel vrouwen blijven geschaad achter na hun geboorte-ervaring. Leer dit als professional op tijd signaleren zodat vrouwen snel hun weg vinden in herstel & hechting. Als jij je professioneel sterk maakt voor de gezondheid van moeders mag je deze dag niet missen! Na het Summit heb je meteen kennis & tools in handen om in te zetten in je eigen praktijk. Praktisch, na betaling ontvang je direct een factuur en kan je deze inbrengen als bedrijfskost.

HELP, IK VOEL ME NIET IN VERBINDING!

In de standaard (geboorte)zorg is er veel aandacht voor 2 negatieve gevolgen van een geboorte: postnatale depressie & posttraumatische stressstoornis (hangen soms nauw samen). Uit onderzoek blijkt dat deze 2 voornaamste aandoeningen slechts bepaalde gevolgen zijn van een geboortetrauma. Het pallet aan klachten is veel groter dan postnatale depressie alleen.. Dat betekent voor de betrokken moeders dat het niet altijd meteen herkend wordt. Postnatale depressie is soms al moeilijk te herkennen. Laat staan dat er geen kennis is over alle andere klachten die voor kunnen komen. Klachten na de geboorte mogen niet het nieuwe normaal worden! Vrouwen horen gezond te zijn voor én na de bevalling.

H

E

L

P

Wij staan naast jou en stimuleren je om het zelf te doen zodat je vertrouwt op je eigen kracht,

ook wanneer het moeilijk wordt.

Photo credits: Lifestory by Leslie 

KLEINE RECAP

Tijdens dit online event belichten we de gezondheidsvoordelen voor moeder én kind wanneer het moederprogramma vanuit intuïtie afgedraaid kan worden. Ook hebben we aandacht voor de vrouwen die dit niet hebben ervaren. Want wij weten het: de (a.s.) moeder is dé expert over haar zwangerschap, geboorte & gezondheid. 

BOEK EEN SESSIE

Herstelgesprek (2,5 uur): Dit is de eerste fase van hersteltherapie, duurt 2,5 uur en gaat door in praktijkruimte. Het is onderdeel van traject en heeft een pakketprijs. Alles over de hersteltherapie vind je hier: hersteltraject.

Sessie Coaching & Consult (90 minuten):
1/ Coaching & Care: deze losse sessie vindt plaats in de praktijkruimte en bedraagt €135. Het voornaamste doel van deze sessie is om (toekomstige) moeders te begeleiden en ondersteunen bij specifieke uitdagingen en (emotionele) vraagstukken die zij gedurende diverse fasen kunnen tegenkomen, waaronder het verlangen naar een kind, de zwangerschap, de aanloop naar de geboorte, de kraamperiode en het algemene ouderschap. Meer over deze sessie vind je hier: coaching & care.

2/ Body & Mind Care: De intakes & consults van de orthomoleculaire trajecten zijn ook 1,5 uur en hebben een pakketprijs. Alles over de orthomoleculaire consults vind je hier: body & mind care.

Follow-Up: Deze sessie duurt 45 minuten, kost € 65 en wordt online uitgevoerd. Dit is een vervolg op een eerdere sessie (zoals een herstelgesprek, coaching sessie of orthomoleculair consult), waarbij de voortgang wordt besproken en verdere ondersteuning wordt geboden. Dit is altijd in overleg en afhankelijk van je vooruitgang in het traject. 

Let’s Talk Care: Dit is een gratis online kennismaking, bedoeld om jou kennis te laten maken met de diensten en benadering van Momcare

MAAK HIER EEN AFSPRAAK