Skip to content
MOMCARE - orthomoleculaire therapie

Body & MIND Care

Wat is het? ⟶

Orthomoleculaire therapie richt zich op het herstellen en optimaliseren van de juiste voedingsstoffen in je lichaam, zodat je alle essentiële bouwstenen hebt om optimaal te functioneren.

Samen met Nadine, bezielster van het warme Momcare, wordt jouw huidige gezondheidssituatie in kaart gebracht en maken we voor jou een persoonlijk behandelplan op dat perfect aansluit bij jouw behoeften en gezondheidsdoelen. Met behulp van orthomoleculaire therapie richten we ons niet alleen op het behandelen van symptomen, maar ook op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen. Daarnaast bieden we Energetische Morfologische Bloedtesten aan (EMB-testen), waarmee we inzicht krijgen in verschillende parameters: zoals mogelijke voedselintoleranties, allergieën en huidige en chronische stressoren, zodat we je plan van aanpak kunnen optimaliseren.

Bij Momcare begrijpen we dat het vinden van de juiste therapie en therapeut een persoonlijke keuze is. Daarom bieden we een gratis kennismakingsgesprek aan, waarin we jouw specifieke behoeften bespreken. 

BODY & MIND CARE ⟶

Wat vertellen jouw klachten?

Bij klachten kijken we dan ook verder dan de symptomen en zoeken we samen naar de dieperliggende oorzaak. Het lichaam is namelijk een ingenieus systeem met briljante (energie)processen.

Gezondheidsklachten kunnen op verschillende gebieden voorkomen, waaronder fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. Soms is het meteen duidelijk zoals een acute ontsteking, maar soms kan een chronische activatie  van het immuunsysteem zorgen voor verschillende soorten klachten en signalen. Dan is het wel zo belangrijk om iemand te raadplegen die de onderlinge energiesystemen onder de loep kan nemen.

Herken jij jezelf in één van deze klachten?

 • darmklachten
 • hormonale klachten
 • allergieën
 • intoleranties
 • vermoeidheid
 • bijnieruitputting
 • verzuring van het lichaam
 • psoriasis
 • eczeem
 • migraine
 • hoofdpijnen
 • ontstekingen in het lichaam
 • onverklaarbare pijn
 • andere huidklachten
 • PCOS
 • overgang
 • ptss
 • (chronische) stress

Zo verloopt EEN BODY & MIND CARE TRAJECT

01 – Een grondige intake
We beginnen met een grondige anamnese in onze praktijkruimte. Tijdens deze intake vragen we naar jouw (huid)klachten, leefstijl, voedingsgewoonten en stressniveau. Op deze manier krijgen we een goed beeld van jouw situatie en stellen we de hulpvraag duidelijk vast. We willen ook graag weten of je voedingssupplementen gebruikt en zo ja, welke. Samen stellen we een tijdslijn op om een compleet overzicht van jouw gezondheid te krijgen.

02 – Analyse & Rapportage
De EMB bloedanalyse zelf is betrekkelijk snel klaar. Met een klein prikje (nagenoeg pijnloos) in je vinger vangen we een aantal druppels bloed op. Dit bloed sturen we op naar een laboratorium. Daar wordt het geanalyseerd op meer dan 160 gezondheidsparameters.

03 – Verdiepende consult
Ongeveer 3 tot 4 weken later nodigen we je uit voor een verdiepend consult waarin we samen de resultaten bespreken. Op basis van de testresultaten stellen we een gepersonaliseerd behandelplan op. Dit plan omvat advies over voeding, supplementen, levensstijl en ondersteunende behandelingen en producten, allemaal gericht op het aanpakken van de specifieke klachten waarmee je kampt.

04 – Follow-up

Vervolgens ga je zelf actief aan de slag met het behandelplan. We houden nauw contact om de voortgang te bespreken en waar nodig sturen we bij. We raden aan om binnen twee weken na het vervolgconsult een nieuwe afspraak in te plannen. Verandering kost tijd en het is prettig om eventuele vragen of onzekerheden in het begin samen te bespreken.

BODY & MIND CARE

INVESTEER IN JE GEZONDHEID 

We begrijpen dat investeren in je gezondheid niet altijd een evidentie is. Daarom zetten we enkele belangrijke onderdelen van dit traject even op een rij:

 • Grondige anamnese die ongeveer tussen 60 en 90 minuten duurt
 • Energetische bloedtest (let op; speekseltest is ook mogelijk, maar minder grondig)
 • Braverman test om neurotransmitters onder de loep te nemen
 • Analyserapport & persoonlijke gezondheidsplan
 • 2 verdiepende consult van 90 min om uitslag & plan van aanpak te overlopen

Het hele Body & Mind Care traject bedraagt € 355. Dit is inclusief alle bovenstaande items.

We raden aan om na de eerste twee verdiepende consult minimaal één follow-up in te plannen om voldoende ondersteuning te krijgen bij de gedragsverandering die nodig is om je plan van aanpak te realiseren.

Elke toekomstige follow-up consult is apart af te rekenen en kan via online agenda ingeboekt worden.

Let's take care

Bij Momcare geloven we sterk in de kracht van preventieve zorg. Onze therapie is niet alleen gericht op het behandelen van symptomen, maar ook op het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen. We streven ernaar om jouw gezondheid en welzijn te bevorderen op een holistische manier, waarbij we zowel fysieke als emotionele aspecten van jouw welzijn in overweging nemen.

Door gezonde voedingsgewoonten te bevorderen, voedingstekorten aan te vullen en – waar nodig – het lichaam te ondersteunen met hoogwaardige voedingssupplementen, willen we jouw lichaam in optimale conditie brengen en houden. Daarnaast willen we ook jouw emotionele gezondheid versterken, zodat je als (aanstaande) moeder en vrouw in staat bent om op jezelf te vertrouwen in de bewuste keuzes die je maakt. 

Met de groeiende expertise van Nadine van Momcare, die zich heeft gespecialiseerd in de wetenschap van de moeder, het moederbrein en het moederprogramma, bieden we nieuwe perspectieven en informatie aan zonder de vaak belerende medisch gekleurde bril. Als therapeute bij het Nederlandse Landelijk centrum Zobevalik voor Geboorte en Trauma, begrijpt zij als geen ander wat jij als moeder (in spe) doormaakt. 

We willen jou de beste zorg en ondersteuning bieden, waarbij we jouw specifieke behoeften begrijpen en benaderen met een holistische aanpak die gericht is op het bevorderen van jouw algehele welzijn. Ons gratis kennismakingsgesprek is bedoeld om jouw specifieke behoeften te bespreken en een op maat gemaakt behandelplan voor jou te creëren.

BODY & MIND CARE

Start jouw traject hier ⟶

Wil je je gezondheid en welzijn naar een hoger niveau tillen? Bij Momcare bieden we je de mogelijkheid om je lichaam op een natuurlijke en holistische manier in balans te brengen met behulp van orthomoleculaire therapie. In de praktijkruimte in Ekeren/Brasschaat bieden een warme en ontspannen omgeving waarin jij je op je gemak voelt.

De grondige anamnese duurt tussen 60 en 90 minuten. Het hele Body & Mind Care traject bedraagt € 355. Dit is inclusief EMB test, persoonlijk voorstel, rapport, Braverman test, verspreid over twee vervolgconsults van 90 minuten.

Elke toekomstige follow-up consult is apart af te rekenen. 

Sinds eind 2022 verdiep ik me in de wereld van integrale orthomoleculaire therapie bij KPNI Belgium. De toevoeging van de EMB bloedanalyse en Braverman-test zijn waardevolle tools om een volledig overzicht van de gezondheidstoestand te verkrijgen.

Het kunnen ontdekken van lichamelijke verbanden, het herstellen van stresssystemen en het voeden van zowel de ziel als het lichaam met voeding en emotionele begeleiding vind ik een prachtige combinatie!

Binnen Momcare wil ik deze combinatie optimaliseren, zodat moeders gezondheidswinst ervaren door een evenwichtige body-mind link.

Hoewel ik nog tot eind 2023 in opleiding ben, word ik begeleid, aangemoedigd en gecoacht door ervaren docenten en supervisoren om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Ik kan deze kennis en begeleiding gebruiken om mijn cliënten te ondersteunen bij het identificeren van voedingsdeficiënties, het optimaliseren van voeding en levensstijl en het bevorderen van algeheel welzijn.

Nadine Struijk

Bezielster van Momcare

Momcare vormt een aanvulling op, en geen vervanging voor, medisch advies en zorg.